Trapsgewijs coachingsmodel

ELANCE Academy heeft in de afgelopen jaren een trapsgewijs coachingsmodel ontwikkeld. In Strong Girls Young worden meiden tussen 12 en 18 jaar gecoacht door jonge vrouwen tussen de 18 en 27 jaar, zij worden weer gecoacht door ELANCE Academy en door topvrouwen uit het bedrijfsleven in het programma Strong Girls XL.


Unieke methode

Behalve dit trapsgewijze coachingsmodel, maken de volgende 4 punten de methode van ELANCE Academy uniek:

  1. Focus op werelden bij elkaar brengen, we brengen meiden en vrouwen met coaching samen, niet alleen met een diverse etnische achtergrond, maar ook uit verschillende omgevingen en met verschillende opleidingsniveaus.
  2. De combinatie van 1-op-1 coaching en groepscoaching, de individuele aandacht en groepsbijeenkomsten zijn zeer belangrijk voor meiden die (dreigen) in sociaal isolement te raken.
  3. De afwisseling tussen activiteiten gericht op vrije tijd en meer inhoudelijke activiteiten zorgen voor het aantrekken van meiden en het verdiepen van hun kennis en vaardigheden.
  4. De coaching specifiek gericht op meiden en vrouwen is uniek in Nederland. De wederzijdse inspiratie tussen meisjes en vrouwen, het sterke netwerk en de toegankelijke rolmodellen maken de methode krachtig.

Wanneer ben je een Strong Girl?

Het beginpunt, de wensen en de mogelijkheden zijn per meisje of jonge vrouw uiteraard verschillend en daar passen wij de coaching op aan. Het ontwikkelen en eigen maken van de volgende eigenschappen vormt voor iedereen de basis:

  1. Een Strong Girl kent haar kwaliteiten (SuperSkills) en weet hoe ze deze het beste in kan zetten.
  2. Een Strong Girl kan en durft haar eigen keuzes te maken.
  3. Een Strong Girl kan zich met andere leefwerelden verbinden en hierin functioneren.
  4. Een Strong Girl weet hoe ze haar skills kan overdragen aan haar omgeving en de volgende generatie.

OPLEIDING TOT COACH

Door de jaren heen hebben wij onze eigen coachingstraining ontwikkeld, waarbij we uitgaan van de talenten, kracht en interesses (SuperSkills) van de coach in opleiding.

Stage lopen
Wij geloven dat we allemaal iets van elkaar kunnen leren: jonge meiden van ons, en wij van hen. Daarbij vinden we het belangrijk dat onze coaches dicht bij de doelgroep staan, omdat wij geloven in het ‘Grote Zus’ principe; coaches die begrijpen wat de meiden die bij ons komen doormaken, delen hun ervaringen en professioneel opgedane kennis. De coaches nemen de meiden bij de hand, en worden ondertussen zelf gestimuleerd en opgeleid vanuit ELANCE. Wil je stage lopen bij ELANCE Academy? Neem dan contact op met Inge via inge@elanceacademy.nl.

Bedrijven
Er is veel vraag vanuit bedrijven of wij werknemers kunnen opleiden tot coach. Wij zijn momenteel aan het verkennen hoe we het beste aan deze vraag kunnen voldoen. Wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met Aytun via aytun@elanceacademy.nl.