ELANCE Academy

ELANCE Academy is een coachingsacademie voor meiden en jonge vrouwen in de leeftijd van 10 tot 32 jaar. Doormiddel van verschillende Strong Girls coachingsprogramma’s leiden we ze op tot sterke, ambitieuze vrouwen en rolmodellen voor de volgende generatie. Onze Strong Girls programma’s zijn op maat gemaakt en passen bij de diverse levensfasen. We bieden naast individuele coachingsprogramma’s ook op maat gemaakte groepsprogramma’s en inloopspreekuren op scholen aan.

Logo Together Wit_edited_edited.png
EA Logos - GO-18.jpg
Logo #jijstaatnietalleen Wit (1)_edited_edited_edited.png
 

Strong Girls XS

In het leven van een meisje tussen 10 en 12 jaar gebeurt veel. De overstap naar de middelbare school komt dichterbij en vriendjes en vriendinnetjes worden steeds belangrijker. Coaches stimuleren, motiveren en begeleiden de XS-meiden bij het maken van de juiste schoolkeuze en ondersteunen en begeleiden hen richting een succesvolle toekomst.

 

De coach (18-21 jaar) gaat als ‘grote zus’ op stap met het meisje om samen te werken aan de thema’s en om persoonlijke doelen op te stellen. Een middag in de week ontmoeten zij elkaar voor een periode van 21 weken. Samen geven ze vorm aan de individuele afspraken: ze doen bijvoorbeeld activiteiten en spellen in de bieb, gaan naar een museum of kletsen gewoon bij het meisje thuis. 

 

Daarnaast wordt er iedere maand een themabijeenkomst georganiseerd waar alle meiden en coaches samenkomen, eten en activiteiten doen. Zo verbreden zij hun sociale netwerk en ontwikkelen zij zich samen tot echte Strong Girls!

Strong Girls Young

De groei van meisje tot jonge vrouw, in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar, is niet altijd makkelijk: er vindt een stroomversnelling aan ontwikkelingen plaats. Zo gaan bijvoorbeeld thema's als vriendschap, relaties, seksualiteit en de toekomst een belangrijke rol spelen. Coaches motiveren en begeleiden meiden bij het maken van keuzes, het creëren van een krachtig zelfbeeld en het ontwikkelen van een helder toekomstperspectief.

 

De meiden worden gekoppeld aan een ELANCE coach (18-27 jaar) met wie ze 21 weken lang optrekken. Elke week zien ze elkaar ongeveer drie uur. Samen ondernemen ze activiteiten rondom onze thema's en werken ze aan persoonlijke doelen en dromen. De afspraken vinden plaats in een buurthuis, een koffietentje of gewoon thuis, afhankelijk van wat het koppel fijn vindt.

 

​Eens per maand wordt er een themabijeenkomst georganiseerd waarbij alle meiden en hun coaches samenkomen om met elkaar de Strong Girl in zichzelf te ontdekken!

 
 

Strong Girls Young+

De ontwikkeling van meisje tot jonge vrouw kan extra ingewikkeld zijn wanneer je een licht verstandelijke beperking hebt, net in Nederland bent komen wonen of voortijdig je school verlaten hebt. Daarom is er Strong Girls Young+: het programma dat nét even wat meer aandacht en ondersteuning biedt omtrent specifieke onderwerpen.

 

Onze PLUS coaches (18 - 27 jaar) worden intensiever begeleid en bieden passende coaching en motivatie aan de extra kwetsbare meiden om deel te nemen aan de maatschappij. Dit doen ze door elkaar elke week ongeveer drie uur te ontmoeten. Het reguliere Strong Girls Young programma wordt op maat gemaakt per meisje en samen gaan ze aan de slag met persoonlijke doelen en dromen. Daarnaast doen deze meiden mee met de reguliere themabijeenkomsten van Strong Girls Young.

Strong Girls XL 

Het leven van een jonge vrouw zit vol met dromen en ambities. In de ontwikkeling tot een krachtig individu  is het soms lastig om een fijne balans te vinden tussen werk, studie en privé. In het Strong Girls XL programma krijgen deze jonge vrouwen een steuntje in de rug van een coach of Powervrouw. Zo ontvangt de jonge vrouw praktische handvatten, krijgt ze meer inzicht in haar skills en mogelijkheden en wordt haar netwerk vergroot.

 

Strong Girls XL wordt op maat uitgevoerd: tijdens de kennismaking wordt besloten of de jonge vrouw gekoppeld wordt aan een coach (wekelijkse coaching) of een Powervrouw (maandelijkse coaching). In beide gevallen wordt er in 5 maanden tijd gewerkt aan diverse thema’s en de persoonlijke dromen en ambities van de jonge vrouw (18-27 jaar).

 

Maandelijks worden er workshops en masterclasses georganiseerd die de jonge vrouwen nieuwe inzichten geven, oplossingsgericht leren werken en sterker in hun schoenen leren staan.

 

Strong Girls Together

Naast individuele coaching biedt ELANCE Academy ook groepsprogramma’s aan. In het groepsprogramma wordt gewerkt aan weerbaarheid, sociale vaardigheden en een positief zelfbeeld van de meiden en jonge vrouwen. Samen gaan ze aan de slag met thema’s zoals online leefwereld, mentale gezondheid en identiteit. 


Een groepsprogramma maken we op verzoek van onze opdrachtgevers voor specifieke doelgroepen. Het is altijd maatwerk. In overleg bepalen we de duur, de doelgroep en inhoud van het programma. We werken vaak samen met scholen en andere partners om er een aansprekend en succesvol programma van te maken. 

 

Het weerbaarheidsprogramma wat we speciaal voor praktijkcollege Kolom in Amsterdam hebben ontwikkeld was een groot succes. In acht weken zijn de meiden met workshops, coaches en de inzet van fotografie aan de slag gegaan om hun zelfbeeld en zelfvertrouwen te vergroten.
Lees er hier meer over

 

Spreekt een groepsprogramma je aan? Of heb je een vraag over een maatwerkprogramma? Neem dan contact met ons op!

 

Strong Girls Go

Strong Girls GO is speciaal voor stagiaires van ELANCE Academy. Iedere stagiaire coacht bij ELANCE  een of meerdere meiden om hen te versterken tot een sterke jonge vrouw en een rolmodel voor de toekomst.

Tentamens, schoolopdrachten, stage lopen en je bijbaan, de druk van je ouders en verwachtingen van
je omgeving, het is allemaal best veel tegelijk. De prestatiedruk onder studenten is enorm. Zeker nu
studies grotendeels online afspelen, is het moeilijk om balans te vinden tussen je persoonlijke en je professionele ontwikkeling.
Hier wil ELANCE Academy als stagebedrijf graag iets in betekenen. Met ruim 10 jaar aan ervaring met studenten, willen wij bijdragen aan het vergroten van hun veerkracht en zelfvertrouwen en het vinden van balans.

Strong Girls GO is een groepsprogramma van vijf weken dat wordt opgevolgd door persoonlijke
coaching van een powervrouw. Een powervrouw is een vrouw met (enige) werkervaring. Het maakt
niet uit in welke branche zij werkt, het gaat erom dat ze een rolmodel en inspiratie kan zijn voor de
student en dat er op persoonlijk vlak een klik is tussen beide

 
 

Strong Girls Work

Strong Girls Work ondersteunt jonge vrouwen (16 – 23 jaar) bij het vinden en behouden van een passende (bij)baan, het ontwikkelen van werknemersvaardigheden en het vergroten van hun netwerk. 

Binnen het programma zijn er verschillende mogelijkheden voor zowel de jonge vrouw als de werkgever. Het is mogelijk om verschillende trainingen en workshops te volgen en zowel de jonge vrouw als de werkgever kunnen zich aansluiten bij het Strong Girls Network.

Wanneer de jonge vrouw start bij haar nieuwe baan begeleidt ELANCE zowel de vrouw als het bedrijf nog zes maanden. Door onze vrouwspecifieke coaching gericht op ontplooiing van talent, persoonlijke benadering en uitgebreide nazorg voor zowel de kandidaat als het bedrijf, zorgen wij voor duurzame matches waarbij talent optimaal benut wordt. 

Strong Girls #jijstaatnietalleen

 

#elancestaatnaastje

 

Heb je te maken gehad met seksuele intimidatie of geweld, zoals straatintimidatie, sextortion of exposure? Online, op straat of in de club? Weet dan dat je niet alleen staat want wij van ELANCE Academy staan naast je. Voor steun, advies of wat liefde en aandacht.

 

Wij koppelen meiden en jonge vrouwen die daar behoefte aan hebben aan een powervrouw of vriendin. Een powervrouw is een sterke vrouw die als inspirator, bondgenoot of vriendin naast je staat. Iemand die je niet veroordeelt, die naar je luistert als je je hart wil luchten, die een arm om je heen slaat en je vertelt dat je goed bent zoals je bent. Een powervrouw is als een positief rolmodel en kan als vriendin een steun voor je zijn. Samen gaan jullie werken aan een positief zelfbeeld, sociale vaardigheden en weerbaarheid.

 

Samen met de Gemeente Amsterdam pikken wij grensoverschrijdend gedrag niet. In het kader van de campagne #jijstaatnietalleen koppelen wij onder het motto #elancestaatnaastje meiden en jonge vrouwen aan powervrouwen en voeren we een scholenprogramma uit om de problematiek bespreekbaar te maken.