Nüvit Kibaroglu-Adigüzel

Beroep

Hoofd Unit Training/LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland)

Wat houdt jouw werk in?

Ik ben verantwoordelijk voor de praktijkopleiding van luchtverkeersleiders en ander operationeel personeel en het opleiden en vakbekwaam houden van instructeurs.

 

Hoe ben je daar terechtgekomen?

Ik was 23, vijf jaar getrouwd, mama van een klein meisje van 3 en in het bezit van enkel een VMBO-T diploma. Ik had hier en daar administratieve baantjes gehad en één ‘echte’ noemenswaardige baan als Office Manager bij een internationaal reclamebureau. Daar was ik per toeval ‘besmet’ geraakt met het personeelswerk en ik wilde me graag hierin verder ontwikkelen. In die tijd heb ik cursussen en trainingen op het gebied van personeelswerk gevolgd.

 

Helaas kwam daar door een bedrijfsovername een einde aan mijn loopbaan. Vanwege mijn zwakke cv durfde ik niet rechtstreeks te solliciteren bij bedrijven, want ik vond dat mijn cv geen recht deed aan mijn kunnen en vooral mijn wilskracht. Ik heb mij toen dan ook ingeschreven bij een uitzendbureau. Daarmee hoopte ik dat de intercedente mij goed zou willen leren kennen om mij vervolgens voor te stellen bij een organisatie. Gelukkig werkte dit ook en zo kwam ik op gesprek bij LVNL.

 

LVNL

Op 1 april 2002 ging ik aan de slag bij LVNL als HR Assistent voor de administratieve ondersteuning op de personeelsafdeling. Na ruim 3 jaar ben ik op een andere afdeling van LVNL management assistent geworden. Daar heb ik veel meer over de core business van luchtverkeerskeersleiding geleerd. Maar mijn hart lag nog steeds bij het personeelswerk; bij Human Resource Management. Na een klein jaartje heb ik de sprong gewaagd door te solliciteren op de vacature van HRM Consultant. Dit deed ik terwijl ik de eis van een HBO-diploma miste en door te vertrouwen op mijn inmiddels in de praktijk opgedane HR-kennis en ervaring. Ik heb acht jaar in deze functie diverse leidinggevenden geadviseerd over hun personeels- en organisatievraagstukken. Dit heb ik met heel veel plezier en passie gedaan.

 

En verder?

Inmiddels was ik moeder van 3 kinderen en had ik een avondstudie HBO Bedrijfskundig HRM achter de rug. De studie moest namelijk goed te combineren zijn met mijn gezinsleven en mijn werk. Na acht jaar adviseren vond ik het mooi geweest en was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde het zelf gaan doen. Ik wilde gaan leidinggeven, managen zoals het ook wel heet. Ik heb toen goed in de organisatie gekeken bij welke afdeling ik dit graag zou willen doen. Toevallig kwam één van de functies vrij waar ik interesse in had; namelijk die van manager Facility Services. Ik heb daarop gesolliciteerd en eind 2015 startte ik met deze nieuwe uitdaging. Vier jaar lang heb ik deze functie met heel veel plezier uitgeoefend. Wat een geweldige leerschool is ook deze functie weer geweest! Naast een betere organisatie van mijn team, hebben we vervolgens samen de meest geweldige resultaten geboekt.

 

Hoofd Unit Training

Na vier jaar operationeel management was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Hoofd Unit Training bij de afdeling Human Factor kwam voorbij. Human Factor is het interne opleidingsinstituut van LVNL. Van het werven, selecteren, opleiden (theorie/simulatie/praktijk) tot het vakbekwaam houden van het zittend operationeel personeel.

 

Sinds september 2018 ben ik samen met mijn team verantwoordelijk voor het afleveren van voldoende gekwalificeerd operationeel personeel voor alle operationele afdelingen van de verschillende LVNL-locaties. Een enorme uitdaging! LVNL kampt namelijk al jaren met een tekort aan operationeel personeel. Oh ja, maar ik had al aangegeven dat ik op zoek was naar een grote uitdaging. Samen met mijn team, het managementteam en de operationele afdelingen zetten we alles op alles om dit tekort binnen afzienbare tijd in te lopen door onder andere samen luchtvaart mogelijk te maken.

 

Waar droomde jij van als jong meisje?

Heel kort heb ik gedroomd om piloot te worden, maar mijn droom viel in duigen toen ik een bril kreeg. Ik dacht dat ik om die reden geen piloot meer kon worden, omdat ik dat ooit ergens had gehoord. 

 

Was je ambitieus?

Ik wil het niet ambitieus noemen, maar ik was wel erg nieuwsgierig. Daarbij was ik enorm gedreven om mijn leven anders te willen inrichten dan voorbeelden om mij heen. Ik dacht op dat moment dat het alleen maar kon door heel veel en hard te gaan werken. En dat heb ik dan ook gedaan.

Wat zou je als advies aan jonge meiden willen geven?

Wees en blijf nieuwsgierig. Toon wilskracht en daadkracht. Wees niet bang en geloof in jezelf. Daag jezelf uit en werk hard.

Portretfoto_Nüvit_Kibaroglu.jpg

"Wees en blijf nieuwsgierig. Toon wilskracht en daadkracht. Wees niet bang en geloof in jezelf. Daag jezelf uit. Werk hard."