#Interview: Programma-ontwikkelaar IngeHoi! Ik ben Inge Huizenga - de Kroon en ik ben 25 jaar oud. Ik ben in 2014 bij ELANCE begonnen als projectassistent, en ben daarna blijven werken als trainer. Vervolgens ben ik projectcoördinator geworden en uiteindelijk heb ik mijn functie gevormd tot programma-ontwikkelaar. Met het werk dat ik nu doe neem ik al mijn ervaring van de verschillende functies mee, en dat vind ik heel mooi!

Het is tof om mee te denken in de groei van de organisatie, vooral als je daar al vanaf je stage een rol in hebt! Het verschil is dan ook enorm als je ELANCE vergelijkt met toen ik net startte tot aan nu.Ik moest mijn leefstijl helemaal omgooien

Ik ben perfectionistisch, leergierig en zorgzaam. Deze combinatie van eigenschappen heeft mij het niet altijd makkelijk gemaakt. Ik leerde mezelf hard werken, altijd te streven naar een 10, veel voor anderen te doen en te zorgen: dat was allemaal belangrijker dan mijn eigen rust en gezondheid. Ik vond alles belangrijk en leuk. Deze instelling begon op de middelbare school, vervolgde tijdens mijn opleiding en hield aan toen ik na mijn opleiding begon als zzp’er. Ik kende niet anders.

Uiteindelijk heeft diezelfde instelling ervoor gezorgd dat mijn energie volledig op was. Hierdoor moest ik mijn leefstijl volledig omgooien: minder werken, meer ‘nee’ zeggen, mijn agenda een stuk leger houden en beter voor mezelf zorgen.


Oudere zus

Mijn zus had een aantal jaar eerder hetzelfde doorgemaakt. Zij kon daarom veel advies geven door mij bijvoorbeeld de juiste vragen te stellen. En juist omdat we zoveel op elkaar lijken was het heel fijn om dit moeilijke onderwerp met haar te kunnen delen. Na ruim een jaar kon ik eindelijk zeggen dat het weer goed ging, en voelde dat ik weer voldoende energie had. Dit proces heeft mij geholpen mezelf écht te leren kennen, te luisteren naar mijn gevoelens en behoeftes en dichter bij mezelf te blijven.


‘De grote stad’

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje op het platteland. Mijn zussen waren degenen die mij voor het eerst mee hebben genomen naar ‘de grote stad’, Amsterdam. Daar gingen we shoppen, voor het eerst sushi eten en heb ik mijn eerste cocktail gedronken.

Zij gingen al vroeg op kamers wonen, gezien het leeftijdsverschil tussen ons. Tijdens de logeerweekenden bij hen, heb ik veel inzichten en ideeën verkregen in wat ik later in de toekomst zou willen. Wat word ik, waar wil ik wonen en hoe is het om zelfstandig te zijn? Ik kon niet wachten om zelf ook op kamers te gaan!


Gewoon doen

Tijdens mijn stageperiode bij ELANCE heb ik al heel veel geleerd. Je krijgt hier veel verantwoordelijkheid als stagiaire, ik leerde door dingen gewoon te gaan doen. Zo heb ik een stadsdeel aangestuurd, ben ik begeleider voor coaches geweest en heb ik presentaties gegeven om onze programma’s te promoten. Hierdoor heb ik ontdekt dat ik veel meer kon dan ik van tevoren dacht!


Tof

Inmiddels ben ik dus programma-ontwikkelaar en dat bevalt supergoed: bijdragen aan de ELANCE programma’s die ervoor zorgen dat meiden in Amsterdam en Den Haag net zo’n grote zus ervaring kunnen hebben zoals ik die ook heb gehad is in een woord tof! Ik kan me voorstellen dat het heel lastig is om die hele groei naar jonge vrouw door te maken wanneer je in je omgeving niet de juiste personen en stimulans hebt.


Nog niet uitgeleerd

Als Ecologisch Pedagoog houd ik me veel bezig met pedagogiek en ontwikkeling, maar een van mijn andere interesses ligt bij planten! Het is dan ook aan mij om de planten op het ELANCE kantoor te verzorgen. Thuis heb ik inmiddels een hele verzameling. Ik vind het ontzettend leuk om te leren over de juiste verzorging, over alle interessante namen die ze hebben en ervaring op te doen met stekken en vermeerderen. Hierin ben ik nog lang niet uitgeleerd!


Luister naar je gevoel

Tips die ik mee zou geven aan jonge meiden is om goed voor jezelf te zorgen en naar je lichaam en gevoel te luisteren. Het is belangrijk om na te gaan wat jij nodig hebt om je doelen te bereiken. Ga daarmee aan de slag en laat je niet meeslepen door de verwachtingen van de maatschappij. Natuurlijk hoef je dat niet alleen te doen. Zoek inspirerende mensen om je heen die je kunnen ondersteunen. Vind je dit lastig? Klop dan aan bij ELANCE voor een grote zus!

288 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven