Strong Girls Network Event

Bijgewerkt op: 4 mei 2021
“Opleidingsniveau is de nieuwe verzuiling, lager- en hoger opgeleiden komen elkaar weinig meer tegen.” zo constateerde hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen (CBS) afgelopen januari 2018. Om die kloof weg te nemen, werd in februari 2018 het Strong Girls Network Event gelanceerd bij Elance Academy. Het is een initiatief van Gemeente Amsterdam en Elance Academy, in samenwerking met partnerorganisaties uit Amsterdam, om MBO studenten te verbinden aan rolmodellen buiten hun eigen leefwereld. Het doel? De jonge vrouw de tools en motivatie bieden om een breder toekomstperspectief te hebben. Want het MBO is geen eindstation en staat los van ambities. Op donderdag 5 april vindt de tweede editie plaats met als hoofdthema: (economische) zelfstandigheid en vrouwelijke emancipatie.


Strong Girls Network

Het Strong Girls Network is onder andere ontstaan vanuit de behoefte om meiden en jonge vrouwen zelfstandiger te maken, om hun ontwikkeling actief te stimuleren. Dat gaat veel verder dan alleen opleidingsniveau, of economische zelfstandigheid, het gaat over het durven nastreven van dromen en ambities. Om dit te realiseren ontstond in 2015 al de Vrouwenemancipatienota, een oproep vanuit de gemeente Amsterdam om samen in actie te komen. Het Strong Girls Network is één van deze initiatieven, en vandaag de dag het grootste vrouwennetwerk in Amsterdam waarbij de verbinding tussen vrouwen van verschillende opleidingsniveau’s, culturen en leefwerelden centraal staat.


Handen uit de mouwen

Minder praten, meer doen, dat is het motto waarmee het netwerk een meerwaarde biedt. “Maar dat werkt alleen als je in groten getale in de praktijk in actie komt,” aldus Aytun Aydin (founder Elance & Strong Girls Network). Het Strong Girls Network Event van 5 april bestaat uit vijftig Amsterdamse bedrijven, professionals, Gemeente Amsterdam, het ROC en 200 meiden die samen aan de slag gaan. De dag begint met een workshopprogramma waar zelfstandigheid vanuit een breed perspectief benaderd wordt. De studenten gaan aan de slag met thema’s als: individueel geluk, keuzes maken vanuit een ideaal, slim omgaan met financiën, de beste versie van jezelf zijn, en daadkrachtig solliciteren. Gastsprekers zijn onder andere Lotte Rensen (AM Talent dat het maakt, voorheen platform Ambitieuze Meisjes) en Cigdem Yuksel (Fotografe o.a. Volkskrant), beide zijn vrouwelijke rolmodellen die hun succes niet van opleidingsniveau laten afhangen.

Deze tweede editie van het Strong Girls Network Event is het begin van een reeks van toekomstige edities.


Stakeholders binnen het Strong Girls Network zijn: Gemeente Amsterdam, Stadsdeel West, ROC van Amsterdam, Elance Work, Elance Academy, Young Capital, Punt P, Jeugdplatform Amsterdam, Cordaan, Rochdale, Politie Amsterdam, Jongeren Service Punt, Convergys, Podium Mozaïek, Action, en Amsterdamse ondernemers.

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven