Cherrel


Scriptie

Mijn naam is Cherrel en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer pedagogiek en ik zit in mijn vierde jaar. Ik loop sinds september stage als project-assistente bij ELANCE in Den Haag. Het is tevens mijn afstudeerstage en hier zal ik dus ook mijn scriptie gaan schrijven.


Pappa

Mijn middelbare schooltijd begon voor mij zoals bij de meeste meiden. Ik was 12 jaar en vond het heel spannend, maar ik had er zoveel zin in. Maar dat enthousiasme veranderde al snel in verdriet. Halverwege het schooljaar hoorden wij dat mijn vader ongeneeslijk ziek was, hij bleek kanker te hebben en had niet lang meer te leven. Terwijl al mijn klasgenoten om mij heen zich vooral druk maakten om die 5,4 die ze hadden gehaald en andere 'onnozele' dingen, ging mijn aandacht naar mijn vader die thuis in een ziekenhuisbed lag. Ik had niemand om mee te praten, want in mijn omgeving wist niemand van mijn leeftijd hoe dat was, jouw vader verliezen. Bovendien merkte ik al snel dat de meeste leeftijdgenoten in gedrag nog veel jonger waren dan ik en dat terwijl ik in feite één van de jongsten was in de klas. Toen ik in de tweede klas zat, overleed mijn vader..


Depressie

In die periode daarna voelde ik mij eenzaam; ik had niemand om mee te praten. Ik voelde mij onbegrepen, niemand die hetzelfde had meegemaakt zodat ik mijn gevoelens met hun kon delen. Zelfs met mijn moeder praatte ik er niet over, ik hield mijn gevoelens voor mezelf, met als gevolg dat ik op een gegeven moment nergens meer zin in had.

De dokter zei dat ik een lichte depressie had, ik was toen 13 jaar. Het duurde twee jaar voordat ik me weer beter voelde. In die periode ontmoette ik mijn vriend; eindelijk had ik iemand om mee te praten. Maar wat heb ik die ‘grote zus’ gemist in die tijd waarin ik me zo depressief voelde. Waarschijnlijk had ik me dan minder alleen gevoeld en minder onzeker. Ik had dan niet alles opgekropt, maar het gedeeld en geluisterd naar advies.


Niet Alleen

ELANCE kwam op precies het goede moment, ik was op zoek naar een stage en de organisatie paste perfect bij mij. Door hier stage te lopen, kan ik nu zelf een jong meisje de kans geven om zichzelf te ontwikkelen. Samen met die 'grote zus', zoals ik ooit zelf nodig had. Alleen kan je door dingen heen gaan en je kan ervan leren. Maar het is zoveel beter als je in zo’n moeilijke periode iemand aan jouw zijde hebt om je hier doorheen te helpen. Het is fijn om te weten dat ik iets positiefs kan bijdragen aan iemands leven, hoe groot of klein dan ook.


Sterker

Door de mogelijkheden die ik binnen ELANCE krijg, de taken die ik op mij neem, leer ik mezelf kennen. Ik ben er bijvoorbeeld achter gekomen dat ik het erg leuk vind om evenementen te leiden, dingen te organiseren en te coördineren.


Vanwege mijn jonge leeftijd kan ik soms nog onzeker zijn, of twijfelen aan mezelf. Komend jaar is het mijn doel om deze twijfels en onzekerheid om te zetten naar gezonde spanning. Ik mag het spannend vinden om als ‘guppie’ te werken, maar onzeker zijn is niet nodig. Er zijn genoeg dingen die ik anders zou hebben gedaan als ik nu terug kijk. Mijn tip aan jullie is: just do it and do your best! Als je je best doet, kan je achteraf terugkijken met een glimlach vanwege de dingen die je hebt bereikt. Mocht iets niet zijn verlopen zoals je had verwacht, dan weet jij in ieder geval dat je je best hebt gedaan. Ik ben veel veranderd en hoop meiden ook alleen nog maar sterker te maken.

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven