#ELANCEtegengeweld: Coach Tamara over de Womens Rights Challenge

Bijgewerkt: 18 nov 2020

Zou je jezelf even kunnen introduceren? Ik ben Tamara, ik ben 18 jaar en zit in mijn tweede jaar van de opleiding Sociaal Werk aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik loop dit jaar stage als coach bij ELANCE Academy in stadsdeel Nieuw-West/West. Ik woon in Almere en sport 3 dagen in de week en houd ervan om met vrienden af te spreken.


Hoe heb je ELANCE Academy gevonden en waarom sprak het jou aan?

Ik heb ELANCE Academy gevonden via de vacaturebank van mijn school. Toen ik ELANCE Academy zag staan ben ik mij erover gaan inlezen en wat mij heel erg aansprak was dat ik naast mijn rol als coach ook een grote zus kan zijn voor iemand die dat nodig heeft, omdat ikzelf 4 broers heb en dus altijd wel een grote zus heb gemist. Ik had van mijn stage vorig jaar al ervaring als coach en dat vond ik heel leuk dus dit sloot er goed bij aan.


Waarom wil jij meedoen aan de Womxns Right Challenge van ActionAid en waarom vind je het belangrijk dat ELANCE zich ook hiervoor inzet?

Ik had mij om heel eerlijk te zijn nooit echt verdiept in het onderwerp geweld tegen vrouwen. Tot ik er iets over voorbij zag komen op Instagram en dat veel indruk maakte. Toen ben ik me via de website van ActionAid gaan verdiepen in het thema. Ik zag daar voor het eerst dat 35% vrouwen wereldwijd te maken krijgt met geweld - dat is echt heel veel! Ik vind dat niet kunnen, hier moet echt verandering in komen. Voor mij voelde het toen heel logisch om mee te doen aan de Womxns Right Challenge om mijn steentje bij te dragen. Ik wil mij hier hard voor maken! Ik denk dat het heel goed, maar ook logisch is voor ELANCE om mee te doen. We zijn een vrouwenorganisatie die vrouwen onder andere wil versterken. Ik vind dat wij vrouwen er voor elkaar moeten zijn, en ik denk dat we samen nog veel sterker kunnen zijn dan alleen. Gelukkig reageerde het team van ELANCE positief en heb ik de challenge dus binnen de organisatie kunnen opzetten. Ik vind het ook belangrijk dat we als groep elkaar in de challenge kunnen steunen en er ligt ook zo’n taboe op het onderwerp en daar moet gewoon iets aan gedaan worden. Meer bewustwording is al een belangrijke eerste stap.


Wat is je doel, wat wil je behaald hebben op 25 november samen met ELANCE Academy?

Mijn doel is sowieso om het streefbedrag van 500,- te halen, zodat ActionAid de slachtoffers kan helpen, maar ook om bij ELANCE nog meer verbondenheid met elkaar te creëren. Nu met het Coronavirus zie en spreek je elkaar minder, je bent minder met elkaar bezig en je zit alleen thuis. Door zo’n gezamenlijke doel te hebben en iedere dag een workout te doen hoop ik dat groepsverband te versterken, omdat we allemaal met hetzelfde bezig zijn en dan op 25 november kunnen zeggen: ‘We hebben het geflikt, we hebben dit gewoon met zijn allen gedaan.’


En al haal je die 35 push-ups niet dan doe je 20 squats er achteraan, prima. Zolang je er maar voor inzet, we kunnen dit gewoon! Ik heb er heel veel zin in en we gaan er met zijn allen wat leuks van maken!69 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Amsterdam
 

Hoofdkantoor

Bos en Lommerplein 281

1055 RW Amsterdam

Studio (postadres)

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 30

1054 SP Amsterdam

Den Haag
 

ELANCE Academy

Koninginnegracht 15

2514 AB Den Haag

  • Instagram
  • Facebook
  • Black LinkedIn Icon

IBAN: NL50RABO 0128523476 

Stichting Elance

EA Logos_01.png
  • Instagram
  • Facebook
  • Black LinkedIn Icon