Demelza


Mijn naam is Demelza en ik ben 25 jaar oud. Ik ben nu een jaar werkzaam bij ELANCE als projectcoördinator van het Strong Girls XL programma en van ELANCE Work.  


OP ZOEK

Ik heb Culturele en Maatschappelijke Vorming gestudeerd. Tijdens mijn studie vertelde een klasgenoot over ELANCE. Ik zat toen toevallig zelf ook in een fase waarin ik zoekende was en niet goed wist hoe ik belangrijke keuzes moest maken. Wat ik wel wist, was dat ik mijn scriptie wilde schrijven bij een inspirerende organisatie. Logisch dat ELANCE me daarom enorm aansprak, dus schreef ik meteen een e-mail met de vraag of ik een keer langs mocht komen. Niet lang daarna kwam ik op gesprek en tijdens dat gesprek merkte ik dat ik een goeie klik had met Aytun (founder ELANCE) en de organisatie in haar geheel. De vibe, de mensen en de missie van ELANCE spraken mij enorm aan.


STRONG GIRL

Na een aantal gesprekken ben ik bij ELANCE begonnen met mijn scriptie en tijdens mijn scriptie heb ik zelf ook deelgenomen aan het Strong Girls XL programma. Hierbij werd ik gecoacht door een powervrouw, met wie ik werkte aan mijn leerdoelen. Één daarvan was een passende baan vinden na mijn opleiding en het maken van keuzes. Ik was erg bang dat ik geen passende baan zou kunnen vinden of iets zou moeten doen dat ik niet leuk vond. Het lukte me dus nog steed niet om die moeilijke beslissingen te nemen, of zelfs te benoemen wat ik nu echt wilde. Die onzekerheid hield mij toch wel bezig. Doordat ik gekoppeld werd aan een powervrouw, had ik iemand met wie ik deze twijfels kon bespreken en zo kreeg ik nieuwe inzichten. Daarnaast vond ik het heel fijn om met deze powervrouw op een vertrouwelijke basis te kunnen praten en toe te werken naar het behalen van mijn doelen. Door erachter te komen wat écht bij mij past door de coaching wist ik veel beter wat ik wel en niet wilde.

Na mijn scriptie kreeg ik tot mijn verbazing een baan aangeboden bij ELANCE. Mijn geluk kon niet op! Ik heb toen een jaar voor het ELANCE Work programma mogen werken, waarbij ik andere jonge vrouwen begeleidde op de arbeidsmarkt.


COMMERCIEEL? OF TOCH MAAR NIET?

Tijdens het werken bij ELANCE had ik het idee dat ik mij zelf op een meer commerciële manier moest ontwikkelen. Ik keek naar mensen om mij heen en vergeleek mijn leven met dat van hun. Ik had het gevoel dat ik sneller moest groeien en had het gevoel dat wat ik toen deed niet genoeg was. Toen ik een baan aangeboden kreeg bij een commerciële organisatie, ben ik de uitdaging aangegaan en daar begonnen. Aan het begin was alles nieuw en vond ik het erg spannend. Na verloop van tijd had ik mijzelf helemaal ondergedompeld in die commerciële wereld en werd ik bijna een ander persoon. Ik merkte dat ik niet meer dicht bij mijzelf stond en dat ik een beetje werd geleefd. Het voelde voor mij als falen en ik durfde er met niemand over te praten. Ik had een verkeerde keuze gemaakt en wat had ik een spijt.


EEN MOEILIJKE KEUZE

Na ruim een jaar werd ik op een dag wakker en dacht ''dit kan niet langer zo''. Ik moest voor mijzelf kiezen en dat betekende weg uit die commerciële wereld en terug naar waar mijn hart ligt; het écht kunnen ondersteunen van mensen. Ondanks dat ik het gevoel had veel mensen teleur te stellen heb ik toch de keuze gemaakt en ontslag genomen. Achteraf gezien ben ik heel blij dat ik toen die keuze heb gemaakt en niets aan te trekken van de mening van anderen. In mijn zoektocht naar een nieuwe baan, dat beter bij mijn persoonlijkheid paste kwam ik weer in contact met ELANCE. Wonder boven wonder stond er op dat moment een functie open en ben ik met heel veel plezier en mijn opgedane werkervaring weer begonnen!


BEWUSTER

Voordat ik bij ELANCE kwam, kon ik soms erg onzeker zijn en vond ik het vooral heel moeilijk om keuzes te maken. Het twijfelachtige zit nog steeds wel een beetje in mijn karakter, ik houd graag alle opties open, maar ik ben mij nu wel bewuster van de keuzes die ik heb en op welke manier ik kan kiezen voor mijzelf. Ik heb in de tijd dat ik bij ELANCE zit zoveel inspirerende mensen ontmoet. Elke dag ga ik naar huis met een enorm voldaan gevoel. Ik leer elke dag wel iets nieuws. ELANCE heeft er voor gezorgd dat ik mij heb kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben. Door de interessante trainingen, gesprekken en werkervaring die ik nu op doe ontwikkel ik mij elke dag. Daarnaast ben ik mij nu ook veel bewuster van mijn kwaliteiten en vaardigheden.


DANKBAAR

Ik kijk met een heel bijzonder gevoel terug op de afgelopen jaren. Achteraf gezien realiseer ik mij dat ik ELANCE heel dankbaar ben dat ik deze kans heb gekregen. Door de ervaring die ik heb meegemaakt, zowel als stagiaire en coach kan ik mijn werk als coördinator uitvoeren en weet ik hoe sommige meiden zich kunnen voelen.


Ik wil nog zoveel leren en ik heb nog zoveel ambities. Ik denk ook dat je nooit uitgeleerd bent. Binnen ELANCE wil ik mij graag verder ontwikkelen in de programma's en de uitbreiding van de organisatie. Daarnaast zou ik volgend jaar ook graag willen starten met het ontwikkelen van een eigen training/workshop.


BLIJF IN JEZELF GELOVEN

Het heeft mij enorm geholpen om met veel verschillende mensen in gesprek te gaan en mij bewust te zijn van wie ik ben. Bij ELANCE heb ik heel veel jonge vrouwen ontmoet. Door met elkaar in gesprek te gaan leer je niet alleen elkaar, maar ook jezelf beter kennen. Ik vind het enorm interessant om te weten wat iemand beweegt of waarom iemand bepaalde keuzes maakt die soms verschillen van mijn eigen keuzes. Daarnaast vind ik het erg belangrijk om mensen in hun waarde te laten en te respecteren. Verder wil ik iedereen aanraden dicht bij jezelf te blijven en in jezelf te geloven! Vaak weet je zelf al goed wat bij je past en wat niet. Ga op onderzoek uit, praat met verschillende mensen en ontdek wie jij bent! Wees niet bang om hulp te vragen. Samen kom je veel verder!

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven