#Interview: Eigen ELANCE magazine maken!

Bijgewerkt op: 21 apr. 2021

Onderdeel van ons zomerprogramma was een stukje mediawijsheid waarin een groep ELANCE meiden onder professionele begeleiding een eigen magazine maakte. De begeleiding lag in handen van Klara van Duijkeren en Vincent Schipper van The Future: Print and Publishing.


Klara vertelt hier meer over het maakproces, het resultaat delen we in september. Stay tuned dus! ''Het was voor ons de eerste keer om met deze doelgroep, bestaande uit meiden in de leeftijd 13 tot 17 jaar, iets te maken. Ik was verbaasd over hoe goed geïnformeerd ze zijn, ze zijn echt op de hoogte van wat er allemaal gebeurt in de wereld.


Het is natuurlijk heel ambitieus om binnen 6 sessies een heel tijdschrift uit de grond te stampen. Soms was het even zoeken naar de balans tussen gezellig kletsen en nieuwe vriendschappen sluiten en echt aan het werk gaan. Maar de meiden namen hun taken serieus en hebben heel goed samengewerkt. Het interview met voetbalster Rocky Hehakaija was een hoogtepunt: ze voelden zich op verschillende vlakken erg verbonden met haar. Waarom? Dat kun je binnenkort lezen in het tijdschrift.


Thema's die tijdens onze brainstormsessies veel aan bod kwamen zijn mentale gezondheid, spiritualiteit, cancel culture en rolmodellen. Deze onderwerpen hebben we op verschillende manieren verwerkt in het tijdschrift. Wij vonden het heel belangrijk dat de meiden echt vrij waren in de invulling en de inhoud van het magazine hun (generatie) representeert. Het was bijzonder om te zien hoe de meiden zich openstelden en bijvoorbeeld open waren over pesten en eenzaamheid. Hoewel ze erg verschillend zijn, waren ze erg supportive naar elkaar toe.''57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven