#ELANCEtegengeweld: Daan Borrel over vrouw-zijn

Bijgewerkt op: 21 apr. 2021

Van 24 tot 30 november vindt de Week Zonder Geweld plaats. Tijdens deze belangrijke week lanceren wij de campagne #ELANCEtegengeweld. We zetten ons in het bijzonder in tegen geweld tegen vrouwen door mee te doen aan de Women's Rights Challenge van Action Aid. Hier kun je lezen waarom en hier kun je ons steunen. Ook hebben we journalist Daan Borrel gevraagd een workshop te geven aan ELANCE meiden. In deze workshop over vrouw-zijn gaat ze met onze meiden in gesprek over jezelf en je lichaam beter leren kennen. En over hoe zij gelooft dat dit helpt om je vrijer en zelfverzekerder te voelen. Benieuwd naar Daans workshop? Lees gauw verder! Hoi, wie ben je en wat doe je? Ik ben Daan en ben schrijver van de boeken Soms is liefde dit en Jaar van het nieuwe verhaal. Ook werk ik als freelance journalist en schrijf ik over onderwerpen als seksualiteit, het vrouwelijk lichaam en intimiteit. Te gek dat je een workshop gaat geven aan ELANCE meiden! Kun je iets meer vertellen over de inhoud hiervan? 

Ik wil meiden meegeven hoe belangrijk het is om jezelf en je lichaam beter te leren kennen. Ik denk dat veel (jonge) vrouwen geneigd zijn meer bezig te zijn met wat de buitenwereld van ze vindt, in plaats van te focussen op wat ze zelf belangrijk vinden. Zelfliefde ontwikkelen is ontzettend belangrijk. We gaan het ook hebben over de menstruatiecyclus. Hier hangt in het dagelijkse leven nog veel schaamte omheen, terwijl dat zonde is. Meer inzicht krijgen in je cyclus en opener zijn hierover kan ook helpen in je vrijer voelen als vrouw. Hoe kreeg je het idee om deze workshop aan deze doelgroep te geven? Ik vind het belangrijk een breder publiek te bereiken. De meeste vrouwen die naar mijn lezingen komen zijn 21+, wit en hoogopgeleid. Dat vind ik jammer want daardoor heb ik zelf een eenzijdige blik van wat er speelt op dit vlak, wat de ervaringen van vrouwen zijn. Iedere vrouw heeft denk ik het recht om meer te leren over zichzelf en de wereld waarin we leven. En daar kun je volgens mij niet vroeg genoeg mee beginnen, daarom vind ik het leuk om ook met jonge meiden met deze thema’s bezig te zijn. Ik had deze informatie graag zelf gehad toen ik jonger was. Wat hoop je dat de meiden leren of meenemen uit jouw workshop? Je mag als meisje of vrouw zachter zijn naar jezelf. Ik hoop dat ze meer zelfvertrouwen krijgen en zien: oh, anderen zitten hier ook mee, ik ben niet alleen. Ik mag er zijn en hoef mezelf niet te veroordelen om de dingen die ik voel en denk.111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven