Verhaal van een coach #1: MaaikeZelf heb ik ook veel geleerd. Ik kan nu beter voor mezelf opkomen, mijn grenzen aangeven en ik sta steviger in mijn schoenen.”


Hoi! Ik ben Maaike, ik ben 22 jaar, student Pedagogiek en ik heb stage gelopen bij de inspirerende plek ELANCE Academy! In deze blog zal ik mijn ervaring als coach met jullie delen zodat jullie op de hoogte zijn van wat stage lopen bij ELANCE inhoudt. Als tweedejaars hbo-student kun je als coach aan de slag voor het Strong Girls Young programma van ELANCE. Nu vraag je je misschien af wat je precies doet als coach en waarom het waardevol is om bij ELANCE stage te lopen. Als coach word je gekoppeld aan twee meisjes (tussen 12-18 jaar), met wie je een traject van 21 weken aangaat. In deze 21 weken spreek je wekelijks met jouw meisjes af. De meiden die aangemeld worden bij ELANCE kunnen eigenlijk gewoon een grote zus gebruiken. Dat ben jij.


De meisjes zijn vaak wat onzeker, zitten volop in de puberteit, hebben soms een lastige thuis- of

schoolsituatie en zijn begonnen aan een van de belangrijkste reizen in hun leven: zichzelf ontdekken. Wanneer je begint met afspreken met jouw meisjes, gaan jullie eerst elkaar leren kennen en doelen opstellen. Zo weten jullie allebei waar jullie aan gaan werken. De doelen kunnen heel divers zijn, bijvoorbeeld: gezond leren eten, grenzen leren aangeven, een toekomstplan bedenken of werken aan negatieve gedachtes. Met de meisjes doe je wekelijks een leuke activiteit (denk aan: een museum bezoeken, picknicken, koken of een kopje thee drinken) waarbij er ook hard gewerkt wordt. Want uiteindelijk wil je natuurlijk wel wat bereiken met je meisjes. Per maand worden er groepsbijeenkomsten gehouden waarbij jij en je meisjes andere meiden en hun coaches ontmoeten.


Maar dat is niet het enige! ELANCE biedt veel mogelijkheden om jezelf als beginnend professional te ontwikkelen. Maandelijks vindt er deskundigheidstraining en intervisie plaats. Gedurende je hele

stage word je persoonlijk begeleid door een Project Assistent. Zoals je kunt lezen, wordt er veel van je verwacht als coach. Maar je krijgt er dan ook enorm veel voor terug. Het mooiste vond ik om te zien hoe dankbaar en blij mijn meiden waren met de coaching. Mijn meiden hebben allebei grote stappen gemaakt in hun persoonlijke ontwikkeling. Daar ben ik super trots op! Zelf heb ik ook veel geleerd. Ik kan nu beter voor mezelf opkomen, mijn grenzen aangeven en ik sta steviger in mijn schoenen. Ik heb geleerd om systematisch te werk te gaan en ik heb ervaring opgedaan in het contact met ouders en professionals.


ELANCE is een plek waar meiden en jonge vrouwen uit verschillende leefwerelden samenkomen, een verbintenis aangaan, elkaar steunen en van elkaar leren. En dat alles met een glimlach. Daarnaast houdt ELANCE wel van een feestje. Er worden geregeld gezellige evenementen georganiseerd waar je (eventueel met je meisje) naar toe kunt gaan. Denk aan kledingevents, netwerkbijeenkomsten of gewoon een borreltje doen!


Word je al enthousiast? Stuur een mailtje met jouw sollicitatiebrief en cv naar

inge@elanceacademy.nl (Amsterdam) of winita@elanceacademy.nl (Den Haag).

35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Amsterdam
 

Hoofdkantoor

Bos en Lommerplein 281

1055 RW Amsterdam

Studio (postadres)

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 30

1054 SP Amsterdam

Den Haag
 

ELANCE Academy

Koninginnegracht 15

2514 AB Den Haag

  • Instagram
  • Facebook
  • Black LinkedIn Icon

IBAN: NL50RABO 0128523476 

Stichting Elance

EA Logos_01.png
  • Instagram
  • Facebook
  • Black LinkedIn Icon