Verhaal van een coach #1: Maaike

Bijgewerkt op: 14 apr. 2021Zelf heb ik ook veel geleerd. Ik kan nu beter voor mezelf opkomen,

mijn grenzen aangeven en ik sta steviger in mijn schoenen.”


Coaching Hoi! Ik ben Maaike, ik ben 22 jaar, student Pedagogiek en ik heb stage gelopen bij de inspirerende plek ELANCE Academy! In deze blog zal ik mijn ervaring als coach met jullie delen zodat jullie op de hoogte zijn van wat stage lopen bij ELANCE inhoudt. Als tweedejaars hbo-student kun je als coach aan de slag voor het Strong Girls programma van ELANCE. Nu vraag je je misschien af wat je precies doet als coach en waarom het waardevol is om bij ELANCE stage te lopen. Als coach word je gekoppeld aan een of twee meisjes (tussen 12-18 jaar), met wie je een traject van 21 weken aangaat. In deze 21 weken spreek je wekelijks met jouw meisje af. De meiden die aangemeld worden bij ELANCE kunnen altijd wel een soort grote zus gebruiken. Dat ben jij.


De meisjes zijn vaak wat onzeker, zitten volop in de puberteit, hebben soms een lastige thuis- of schoolsituatie en zijn begonnen aan een van de belangrijkste reizen in hun leven: zichzelf ontdekken. Wanneer je begint met afspreken met jouw meisje, gaan jullie eerst elkaar leren kennen en doelen opstellen. Zo weten jullie allebei waar jullie aan gaan werken. De doelen kunnen heel divers zijn, bijvoorbeeld: gezond leren eten, grenzen leren aangeven, een toekomstplan bedenken of leren omgaan met negatieve gedachtes. Met je meisje doe je wekelijks een leuke activiteit (denk aan: een museum bezoeken, picknicken, koken of een kopje thee drinken) waarbij er ook hard gewerkt wordt. Want uiteindelijk wil je natuurlijk wel wat bereiken met je meisje. Per maand worden er groepsbijeenkomsten gehouden waarbij jij en je meisje andere meiden en hun coaches ontmoeten.


Ontwikkeling Maar dat is niet het enige! ELANCE biedt ook veel mogelijkheden om jezelf als beginnend professional te ontwikkelen. Maandelijks vindt er deskundigheidstraining en intervisie plaats. Gedurende je hele

stage word je persoonlijk begeleid door een Project Assistent. Zoals je kunt lezen, wordt er veel van je verwacht als coach. Maar je krijgt er dan ook enorm veel voor terug. Het mooiste vond ik om te zien hoe dankbaar en blij mijn meiden waren met de coaching. Mijn beide meiden hebben allebei grote stappen gemaakt in hun persoonlijke ontwikkeling. Daar ben ik supertrots op! Zelf heb ik ook veel geleerd. Ik kan nu beter voor mezelf opkomen, mijn grenzen aangeven en ik sta steviger in mijn schoenen. Ik heb geleerd om systematisch te werk te gaan en ik heb ervaring opgedaan in het contact met ouders en professionals.


ELANCE is een plek waar meiden en jonge vrouwen uit verschillende leefwerelden samenkomen, een verbintenis aangaan, elkaar steunen en van elkaar leren. En dat alles met een glimlach. Daarnaast houdt ELANCE wel van een feestje. Er worden geregeld gezellige evenementen georganiseerd waar je (eventueel met je meisje) naar toe kunt gaan. Denk aan kledingevents, netwerkbijeenkomsten of een personeelsborrel.


Word je al enthousiast? Check de onze stagevacatures onder het kopje 'Wat kan jij doen?' of stuur een mailtje met jouw sollicitatiebrief en cv naar pascale@elanceacademy.nl (Amsterdam) of winita@elanceacademy.nl (Den Haag).

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven