#Interview: Coach en zangeres Kyara

Bijgewerkt op: 21 apr. 2021

Wie ben je en wat doe je? Mijn naam is Kyara, ik ben 23 jaar en studeer toegepaste psychologie. Bij ELANCE Academy loop ik stage als coach en daarnaast ben ik ook zangeres onder de naam: Kyara Shereen.

Wat maakt dat je toegepaste psychologie studeert en niet een opleiding meer gerelateerd aan muziek volgt? Ik vind psychologie, muziek en communicatie allemaal erg leuk. Ik had mij ook aangemeld voor een communicatieopleiding, maar ik heb uiteindelijk toch voor toegepaste psychologie gekozen. Voor mijn zangcarrière zijn communicatievaardigheden erg belangrijk. Ik ben bijvoorbeeld nu druk bezig met mezelf zichtbaar maken op social media. Een muziekopleiding zou ik zelf niet volgen, omdat ik het voor mezelf onverstandig vind om alleen bezig te zijn met muziek. Ik wil wel een back-up hebben en ik vind school ook erg belangrijk.


Hoe ben je begonnen met je muziekcarrière en hoe lang ben je al bezig met muziek maken?

Ik begon op mijn 19e met covers maken op Instagram. Een toenmalige vriendin stuurde mijn covers naar verschillende artiesten. Latifah, een bekende Nederlandse rapper, zag een van mijn covers en heeft mij toen uitgenodigd om bij haar langs te komen in een muziekstudio in Amsterdam. We hebben een sessie gehouden, maar omdat zij Nederlands rapt en ik eigenlijk alleen Engels zing, heeft ze mij gelinkt aan een andere producer, ElvisFromParadise, en met hem werk ik nu nog steeds samen. Ik kijk erg op naar Beyoncé. Zij staat bij mij op nummer 1.


Binnen de coachingstrajecten bij ELANCE is talentontwikkeling een belangrijke pijler. Hoe denk jij dat coaches meiden kunnen helpen in het ontdekken/ontwikkelen van hun talenten? Een coach kan helpen bij het creëren van zelfvertrouwen, uit je comfortzone te leren stappen en nieuwe dingen te proberen. Het is niet erg als meiden nog niet weten wat hun doel of talent is. Het geeft ook heel veel stress om hier actief mee bezig te zijn. Als een meisje nog niet weet wat ze wilt doen, probeer ik samen met haar veel activiteiten te ondernemen en zo te kijken wat ze leuk vindt. Ik zing veel omdat ik het leuk vind om te doen en met ervaring word je beter. Ik herken mezelf ook heel goed in de meiden die wel weten wat ze leuk vinden, maar nog niet het zelfvertrouwen hebben om dat te laten zien aan anderen. Ik ben heel onzeker geweest, maar wat ik probeer te onthouden is: als ik niet in mezelf geloof dan gaat niemand in mij geloven. Ik denk dat een coach goed kan helpen om het stemmetje in je hoofd dat zegt dat je niet goed genoeg bent, te dempen. Een coach kan ook inhoudelijk goed ingaan op het belang van naar doelen werken om motivatie te creëren, als ik bijvoorbeeld een doel behaal, dan voel ik mij oprecht blij en wil ik meer.

"Ik denk dat doelen, motivatie en zelfvertrouwen hebben het belangrijkste is."

Wat vonden je ouders en vrienden ervan dat je covers maakte en in een muziekstudio mocht zingen? Mijn ouders en vrienden zijn hartstikke trots op wat ik doe. Mijn moeder was vroeger ook zangeres dus zij vindt het echt geweldig en mijn vader heeft mij op zangles gezet toen ik klein was. Ook heb ik drie keer meegedaan aan talentenshows, maar ben daar nooit in de prijzen gevallen. Mijn ouders hebben mij altijd gesteund in wat ik doe, zolang ik ook maar bezig ben met school. Ze zien ook de groei en dat ik mijn muziekcarrière serieus neem, dus ze zijn heel blij.

Wat zijn je toekomstplannen/dromen?

Ik wil wel beroemd worden, echt groot worden. Iets waar mensen misschien een beetje gek van kunnen opkijken, omdat het dromen zijn die je van kinds af aan hebt maar niet serieus genomen worden als je ouder wordt. Ik denk er nog niet echt aan om bijvoorbeeld in een grote concertzaal te staan en voor 50.000 mensen op te treden. Maar ik wil wel dat mensen echt naar mijn muziek luisteren en naar de tekst en dat ik daarmee succesvol wordt. Wat is voor jouw succes?

Zo groot mogelijk worden dus hopelijk ook internationaal en dat ik niks anders hoef te doen dan zingen.


Er komt veel bij kijken als je beroemd bent. Als buitenstaander denk je vaak alleen aan rijk zijn en aan aandacht hebben, maar er is ook zeker een minder mooie kant waar niet vaak over gesproken wordt. Hoe kijk jij naar beroemd worden?

Ik droom er dus niet van om voor een groot publiek op te treden, omdat ik ontzettend verlegen, stil, rustig en eigenlijk een beetje introvert ben. Ik houd niet zo van aandacht dus ik vind die kant van beroemd zijn best wel eng. Ik heb tot nu toe ook alleen in de studio gezongen. Ik heb een paar optredens gegeven, maar telkens wanneer ik een optreden moet geven, ben ik super zenuwachtig dus dat is ook mijn uitdaging. Hetzelfde geldt voor de fotoshoots en videoclips, daar heb ik ook best wel moeite mee. Ik weet eigenlijk nog niet hoe ik dat zou aanpakken maar dat komt denk ik met ervaring.
205 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven