Interview met coach Renee en coaché Linn

Bijgewerkt op: 4 mei 2021

Je hebt het vast voorbij zien komen, op 8 maart was koningin Máxima bij ELANCE op bezoek. Aan dat bezoek mochten coach Renee en haar meisje Linn ook deelnemen. Een unieke ervaring en daar hebben wij hen natuurlijk naar gevraagd. Maar naast deze mooie ervaring houdt Linn zich ook bezig met minder mooie dingen, zoals de gebeurtenissen in Myanmar. In dit interview vertellen Renee en Linn er meer over.


Bezoek koningin Máxima

Renee en Linn waren super blij toen ze hoorden dat ze aanwezig mochten zijn bij het bezoek van Máxima. “Echt een eer.” aldus Linn. Zenuwachtig waren ze natuurlijk ook. Van te voren moesten alle aanwezigen een half uur eerder aanwezig zijn om te kijken of bij iedereen de camera en het geluid werkte vertelt Renee. Ook werd de planning doorgenomen door werknemers van het koningshuis.

Linn vindt het heel fijn dat het koningshuis aandacht heeft besteed aan ELANCE. "Een soort erkenning" noemt ze het. Renee vindt dat Máxima enthousiast en meegaand was tijdens het bezoek. “Ze laat zien dat ze echt betrokken is bij het Oranje Fonds.” Het Oranje Fonds steunt projecten op het gebied van participatie en sociale cohesie. ELANCE is één van de deelnemers van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Tijdens de bijeenkomst stelde Máxima vragen en vertelden de coaches en coachés over de doelen en op welke manier ze die hebben bereikt. Linn haar doel tijdens het coachingstraject was om meer zelfvertrouwen te krijgen en meer uit haar comfortzone te stappen. Renee heeft haar hierbij geholpen door andere dingen te laten zien, maar ook door onderwerpen uit haar comfortzone te bespreken zoals seksualiteit. De koningin stelde af en toe vragen en luisterde aandachtig naar alle deelnemers. Er hing een informele sfeer volgens Renee. Naar hun mening heeft de koningin een goed beeld gekregen van ELANCE.Myanmar

Linn doet mee met het STRONG Girls XL programma en wordt gecoacht door Renee. Linn

komt uit Myanmar en deelt graag haar verhaal over de onrustige situatie in Myanmar en de reden dat ze meedoet met de demonstraties in Nederland.


Op 21 februari 2021 heeft het Myanmarese leger een staatsgreep gepleegd en heeft het leger een noodtoestand uitgeroepen. Er vinden veel demonstraties plaats en de situatie is zacht

gezegd grimmig door de confrontaties tussen politie en demonstranten. Dit jaar zou Linn na het halen van haar vwo diploma teruggaan naar haar geboorteland om de familie van haar vader op te zoeken, maar vanwege corona en het negatieve reisadvies kan zij hier niet naar toe. Linn kwam in 2013 samen met haar vader naar Nederland. In de tussentijd is ze maar één keer terug geweest naar haar land, dus ze vindt het erg jammer dat ze dit jaar niet er naar toe kan.

De reden dat er veel demonstraties plaatsvinden, is dat de jongeren in Myanmar een democratische partij willen, zegt Linn. Linn wordt er emotioneel van als ze over de situatie praat. Dagelijks ziet ze filmpjes voorbij komen van mensen die worden neergeschoten. Het feit dat er wél in Nederland vreedzaam gedemonstreerd kan worden en in Myanmar niet, raakt haar. Door zelf te protesteren in Nederland heeft ze het gevoel dat ze iets terug kan doen voor haar land. Ze voelt zich thuis in Nederland, maar zal altijd liefde houden voor haar geboorteland Myanmar. Linn denkt dat de aankomende tijd de onrustige situatie door zal gaan, omdat er al zoveel verlies is geweest: “de mensen daar hebben geen toekomstperspectief.” In de tussentijd blijft Linn zich inzetten door te demonstreren in Nederland voor vrijheid in Myanmar.

Deze week gaat Linn met haar community die zich ook inzet voor vrijheid in Myanmar naar de

dodenherdenking op Museumplein.

De situatie in Myanmar heeft ook een grote rol in het coachingstraject. Elke week komt het nieuws ter sprake en hebben ze het er over. Maar Linn vindt het ook fijn om naar positieve dingen te kijken en juist andere dingen te doen. Linn is blij dat ze zo’n fijne coach heeft als Renee en is dankbaar voor ELANCE en de verschillende begeleiding die ze heeft gekregen.


83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven