Isabella


Isabella is 24 jaar en werkt sinds september bij ELANCE als projectassistente.

Bijna een jaar geleden vond Isabella dat er iets moest veranderen aan haar zelfbeeld. “Constant vergeleek ik mezelf met wat ik op Social media zag: putvrije strakke achterwerken. Bovendien was ik weinig in contact met ‘normale’ lichamen, waardoor mijn beeld van het vrouwelijke figuur nog onrealistischer werd.” Isabella begon met dwangmatig sporten en gezond eten. Maar hoe meer zij bezig was met het streven naar perfectie, hoe meer ze de liefde voor haar lichaam verloor.

Een aantal jaar geleden, Isabella lag lekker te zonnen tijdens een heerlijke vakantie, bereikte ze haar dieptepunt; Ineens drong tot haar door dat zij eigenlijk niet van haar handdoek af durfde, puur uit angst dat mensen iets van haar lichaam zouden vinden. Isabella was erg onzeker ten opzichte van al die meiden zij dagelijks op social media zag, was zij 'te dik'. Tenminste, dat vond zij zelf. Het lukte haar niet om zonder oordeel naar zichzelf te kijken. Er moest iets veranderen. “Het keerpunt kwam toen ik simpelweg dacht; dit houd ik niet langer vol.” Isabella maakte er een gewoonte van zich spottend en negatief over haar figuur uit te laten. "Ik deed dat puur uit zelfbescherming. Op die manier was ik de nare opmerkingen van anderen altijd voor,“ vertelt Isabella. "Maar al gauw kwam ik tot de conclusie dat dit alleen maar averechts werkt. Ik ging alleen maar nog negatiever over mezelf denken en ging keihard voorbij aan de positieve aspecten”, aldus Isabella. Nu ze dit eenmaal heeft afgeleerd, voelt het als een verademing. 

"Langzaam kreeg ik mijn zelfvertrouwen weer terug. Het voelde echt als een overwinning. Maar ik wilde het daar niet bij laten. Ik wilde mensen inspireren en sterker maken met mijn verhaal, dus besloot ik erover te gaan schrijven. Ik hoopte zo mensen met vergelijkbare ervaringen steun te geven, dat zij zich herkenden in mijn verhaal. Maar vooral hoopte ik op meer openheid over dit onderwerp, want dat ik niet het enge meisje ben dat hier tegenaan loopt in haar leven, was meteen wel duidelijk. De grootste stap voor mij was toch wel het posten van foto's op Instagram waarop mijn lichaam duidelijk te zien was. Moest ik dit wel allemaal willen delen? Wat gaan mensen ervan vinden," ging er door haar hoofd. Maar uiteindelijk besloot ze toch de foto te plaatsen. De reacties die zij hierop kreeg  waren zo positief.  "Wat ben ik blij dat ik de stap heb durven nemen. Ik kan het iedereen aanraden. Het vraagt een flinke omschakeling in die mindset en dat is best moeilijk. Maar tegen iedereen wil ik vooral zeggen 'Omarm je imperfecties!'. Wees minder streng voor jezelf en haal daar energie uit. Hierdoor komt er meer ruimte voor fouten, imperfecties en leerprocessen. En daar 'win' je uiteindelijk meer mee".


Isabella weet als geen ander dat er zoveel meer zit achter alle perfecte plaatjes op Instagram. Zelf deelt zij nu al een tijdje niks meer op Instagram. Ze heeft haar doel bereikt door haar verhaal te delen en mensen te inspireren. Veel mensen hebben gereageerd op haar verhaal, zij haalde er zelfs de krant (Gelerlander) mee. “Maar zeg nooit nooit! Misschien raak ik over een tijdje weer geïnspireerd en ga ik weer wat posten’’

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven