#jezelfzijnwerkt: wat is diversiteit voor Aytun en Liza?

Het was 5 oktober Diversity Day. Een mooie aanleiding om in oktober stil te staan bij het thema diversiteit. Hoe zit het met de diversiteit binnen ELANCE? Als er ruimte is voor de ander, kan iedereen een unieke bijdrage leveren. Zo vormen we samen een sterk geheel. Tijd om aan twee collega’s te vragen hoe zij diversiteit zien, of ze op het werk zichzelf kunnen zijn en hoe ze elkaar zien. We hebben Aytun Aydin, directeur ELANCE Academy, en Liza van Vulpen, Projectmedewerker Amsterdam Noord/Zuid/Centrum, het hemd van het lijf gevraagd.

Wat is diversiteit voor jou?


Liza:

Diversiteit is voor mij dat je van allerlei verschillende culturen mensen om je heen hebt en dat iedereen erbij hoort. Het moet niet uitmaken waar je vandaan komt en welke taal je spreekt. Je hoort er altijd bij!


Aytun:

Als het gaat om de professionele werkomgeving dan gaat het denk ik om een divers team in je organisatie. Leeftijd, afkomst maar ook religie. Het is belangrijk dat er verschillende invalshoeken binnen je organisatie vertegenwoordigd zijn waardoor je de mooiste ideeën en meest inspirerende dingen voor een grote groep kan ontwikkelen. Dat betekent dat we iedereen kunnen bedienen en niemand uitsluiten.


Heeft diversiteit invloed op hoe je met andere mensen omgaat?


Liza:

Ik denk dat het altijd onbewust invloed heeft. Toch zorg ik er bewust voor dat ik juist naar andere culturen heel nieuwsgierig ben. Ik ben erg benieuwd naar wat andere culturen bieden maar ook andere leeftijdsfases en andere geloven. Het beïnvloed mij dus niet als het gaat om hoe ik met anderen omga, behalve dat ik meer nieuwsgierig ben.


Aytun:

Ik denk dat, dat wel invloed heeft. Het kan in negatieve zin maar ook in positieve zin. Ik ben iemand die vaak positief is. Het is belangrijk dat je je als persoon ook in anderen kunt inleven waardoor je ook andere keuzes kan maken. Vandaar dat het ook goed is als je een divers team hebt.


Liza:

Ik denk dat we dat bij onze meisjes dat ook echt doen want als het Ramadan is bijvoorbeeld organiseren we ook een bijeenkomst voor de meiden die daar aan mee doen. Dus daar pas je je dan ook op aan.


Aytun:

Ja, dit begint bij feestdagen. Maar ik denk dat we daar altijd rekening mee moeten houden.


Kan je op je werk en daarbuiten volledig jezelf zijn?


Liza:

Ja, op mijn werk sowieso. Hier is gewoon heel veel openheid. Zelf ben ik Christelijk, bijna niemand bij ELANCE Academy is dat. Ik merk dat daar ook juist veel openheid voor is.


Aytun:

Je hebt natuurlijk rollen die je invult in het leven. Hier ben ik de directeur maar thuis ben ik moeder. In veel gevallen ben ik 80% mezelf maar soms ben je ook een rol aan het spelen.

Wat willen jullie andere meegeven over het onderwerp diversiteit?


Aytun:

Dit is een thema waar ik heel veel mee bezig ben. Het is iets wat noodzakelijk is. Als je een maatschappij wilt waar iedereen zich thuis voelt en waar iedereen een bijdrage in kan leveren is het belangrijk dat je bewust bent van diversiteit. Het is belangrijk dat iedereen meedoet.


Liza:

Ik sluit me hier volledig bij aan. Ik denk ook dat het belangrijk is dat het niet erg is om het lastig te vinden om af en toe te vragen aan iemand of het oke is om het over een bepaald onderwerp te hebben. Bijvoorbeeld de vraag waar komen je ouders vandaan? Dit kan voor mij een hele normale vraag zijn maar voor iemand anders kan het juist gevoelig of vervelend zijn als iemand dit vraagt. We moeten met elkaar in gesprek blijven.85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven