#Interview: Projectmedewerker Neline

Bijgewerkt op: 20 apr. 2021

DIT IS WAT IK WIL DOEN!

Mijn naam is Neline en ik ben 26 jaar.

Ik werk als projectmedewerker voor het Strong Girls Young programma hier bij ELANCE Academy. Voor ELANCE komen werken was een hele bewuste keuze. Ik zag de informatie over de organisatie toevallig een keer ergens voorbijkomen en dacht: “Dit is het. Dit is wat ik wil doen!”


TWEELING

Ik groeide op als enig meisje, ik heb nog twee broers. Ik ben de helft van een tweeling. Qua uiterlijk vind ik niet dat mijn tweelingbroer en ik veel op elkaar lijken. Hij is groot en stoer. Ik ben precies the opposite. Mensen vinden mij eerder klein en schattig, haha!

Wat innerlijk betreft lijken we dan weer wel op elkaar. We zijn beide gevoelig, sociaal en hebben een zacht karakter. Mijn broer is alleen een stuk uitbundiger, dat uit zich vooral in gezelschap. Hij voelt zich meteen op zijn gemak en ik kijk liever eerst even de kat uit de boom.


Het is heerlijk om een tweeling te zijn, maar dat zag ik vroeger toch echt anders. Af en toe vond ik het zelfs best moeilijk, vooral omdat we altijd als Neline en Kobus, we werden altijd in een adem genoemd, zelden als één, terwijl ik daar wel behoefte aan had. Ik vond het daarom ook echt heel prettig toen wij op school uit elkaar gehaald werden. Vanaf toen had iedereen zijn eigen klas èn zijn eigen vrienden.


Ik groeide op tussen broers, de liefste van de wereld hoor, laten we dat voorop stellen, maar toch miste ik af en toe die ene zus. Gewoon een grote zus om dingen mee te delen. En dat is precies wat ik graag wil bereiken bij ELANCE. Ik wil meiden ondersteunen wanneer zij worstelen met zichzelf, hen laten weten dat zij niet alleen zijn. Ik vind het belangrijk dat ze weten dat er iemand is die naar ze luistert, iemand die hun een warm hart toedraagt. Iets wat ik soms echt wel miste toen ik opgroeide.


MOEILIJKE PERIODE

Voordat ik bij ELANCE kwam, was ik nog heel erg op zoek naar mezelf. Ik had een moeilijke periode achter de rug, een tijd waarin ik vaak ontevreden en vaak ook verdrietig was. Ik was ongelooflijk streng voor mezelf, legde de lat veel te hoog. Ik zorgde niet goed voor mezelf; ik at slecht, gunde mezelf niet voldoende nachtrust, maar ondertussen moest alles in mijn leven perfect. Uiteraard putte dit mij enorm uit, waardoor ik de waarde van de fijne dingen in het leven niet meer inzag. Eigenlijk best heftig wat ik mezelf aandeed als ik er zo op terugkijk.


EEN WARM BAD...

Toen ik hier aan mijn stage begon, dacht ik dat alles netjes op een rijtje had, dat ik die moeilijke periode goed had afgesloten en achter me had gelaten. Dat is deels waar, maar het betekent zeker niet dat ik nog weleens onderuit ga en dat is oké, weet ik nu. Ik mag dat nu ook van mezelf, dat heb ik wel geleerd van die moeilijke periode waarin ik absurd hoge eisen aan mezelf stelde. Ik weet nu dat ik uiteindelijk ook altijd weer op zal staan.


Dankzij ELANCE weet ik nu ook beter waar mijn krachten liggen en waar ik trots op mag zijn. ELANCE voelt wat dat betreft echt als een warm bad, het voelt zo vertrouwd om te mogen werken tussen al die lieve vrouwen. Eigenlijk voelt het niet eens als werken!

Het mooie aan ELANCE is dat wij vooruitstrevend zijn en vanuit die gedachte proberen andere vrouwen op elk mogelijke manier te motiveren en inspireren met de leukste workshops, trainingen en zelfs voorstellingen! Zo verdiepen en ontwikkelen wij ook onszelf op verschillende manieren.


TOEKOMST

Volgend jaar ga ik eindelijk afstuderen, daar verheug ik me echt op. Ik heb wel met mezelf afgesproken meer van dag tot dag te leven. Niet te ver vooruit te kijken. Ik werk nu met veel liefde en plezier bij ELANCE en wat de toekomst mij gaat brengen, dat laat ik graag nog even in het midden.
LIEF ZIJN VOOR JEZELF

Tot die tijd hoop ik de meiden hier wel mee te kunnen geven dat het zo belangrijk is om voor jezelf te zorgen. Ik herinner me namelijk dat ik het soms best gek vond klinken als iemand dit zei. Maar nu denk ik: “Hoezo gek? Het is juist het enige wat telt!” Je moet jezelf liefde geven om uiteindelijk dit ook uit te kunnen dragen. Luister naar jezelf, jij kent jezelf immers het beste. En, niet geheel onbelangrijk, wees vooral niet te streng voor jezelf. Het is oké om soms verdrietig te zijn of het even niet te weten, maar wees ook dankbaar voor alle mooie kwaliteiten en krachten die je bezit en omarm deze!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven