#Interview: Online training een succes!

Bijgewerkt op: 21 apr. 2021

Dit seizoen hebben we voor het eerst een deel van onze starterstraining voor (team)coaches via een online platform aangeboden! Hier kunnen studenten kennis opdoen, opdrachten maken en hun activiteiten met elkaar delen. Het werkt snel en inspirerend en, als het nodig mocht zijn, kunnen nu de volledige begeleiding van coaches op 1,5 meter afstand doen. Elyse en Eva zijn net begonnen als ELANCE coaches en delen hun ervaringen hieronder.


Hi! Willen jullie je voorstellen?

Elyse: 'Ik ben Elyse Mulder, 26 jaar en opgegroeid in Gorinchem. Ik ben half Indonesisch en woon samen met mijn vriend in Amsterdam. Ik studeer Cultureel Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool van Amsterdam en zit nu in mijn derde jaar. Bij ELANCE ben ik net begonnen als coach, teamcoach en lid van de evenementenorganisatie dit jaar.' Eva: 'Ik ben Eva Schavemaker, ik ben 22 jaar oud. Ik studeer social work aan de Hogeschool van Amsterdam en zit in mijn tweede jaar. Ik woon in Zaandam en in mijn vrije tijd vind ik het leuk om te fitnessen, wandelen, creatief bezig te zijn en te koken.' Hoe ben je bij ELANCE terecht gekomen? Eva: 'Via de HvA databank. ELANCE sprong er voor mij meteen uit omdat de organisatie op meisjes gericht is en vaak zie je de focus bij jongerenwerkorganisaties vaak ligt bij de jongens. Ik vind het een mooi idee om me als vrouw in te zetten voor het versterken van andere vrouwen. Ik geloof dat we elkaar nodig hebben.'

Wat vonden jullie van de online trainingen? Was het een goede voorbereiding voor de 'normale' trainingsdagen?

Elyse: 'De online trainingen vond ik super leuk in elkaar gezet en heel mooi vormgegeven. Qua inhoud wordt alles goed uitgelegd en sluit goed aan op de fysieke trainingen. Het is fijn dat je niet meteen in het diepe wordt gegooid omdat je via de online training al kennis opdoet. Ondanks dat de online- en fysieke trainingen goed op elkaar aansloten vond ik wel dat er heel veel informatie in een keer op je af komt, waardoor je niet alles kan onthouden. Voor Elance als organisatie denk ik wel dat de combinatie van online- en fysieke trainingen goede manier is om nieuwe coaches te introduceren aan de organisatie.' Eva: 'Goede, duidelijke trainingen! En fijn dat je alle informatie altijd kunt terugvinden op het online platform wanneer je het even iets niet meer weet. Ik vind het heel fijn dat alles bij ELANCE positief wordt benaderd en dat als je fouten maakt dat niet heel erg is.'

Wat is je bijgebleven van de trainingen?

Elyse: 'Ik heb superveel geleerd, maar wat me zeker ook is bijgebleven is de gezellige, open sfeer. Ik denk omdat we met allemaal jonge vrouwen samenzijn en elkaar meteen versterkten. Daardoor is het makkelijk om vragen te stellen en voelde ik me meteen veilig in de groep.' Waar kijk jij het meest naar uit van je stage hier bij ELANCE Academy?

Eva: 'Ik kijk uit naar de kennismaking met mijn meisje, dit vind ik wel een beetje spannend, maar door het rollenspel bij de tweede fysieke training heb ik wel een beter beeld gekregen van wat ik kan verwachten en hoe ik mij ervoor kan voorbereiden. Ook heb ik zin in de themabijeenkomsten, het lijkt me heel leuk om meer te leren over onderwerpen als: gezond eten, seksualiteit en toekomstperspectief zodat ik mijn meisje daar goed in kan begeleiden.'
147 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven