Teamcoach Irem over Ramadan in quarantaine

Ramadan in tijden van corona: hoe is het om te vasten en afstand te houden in quarantaine?Teamcoach Irem geeft ons een kijkje achter de schermen bij haar ramadan in lockdown.


De ramadan is heel anders dan ik mij had voorgesteld dit jaar. Ik verheugde mij op het bij elkaar komen met familie, het gezamenlijk verbreken van de iftar, het bezoeken van de moskee en het samen bidden. Helaas is dat dit jaar in verband met het coronavirus niet mogelijk. Ik vond het in het begin lastig om te accepteren dat de ramadan dit jaar anders zou zijn.


Vooral mijn vriendinnen en ik vonden het erg jammer dat we niet samen konden zijn. Samen hebben we gekeken naar wat wel kan - het was tijd om creatief te zijn! Op internet zag ik een artikel over een online iftar. Dat leek me wel een goed alternatief. De iftar via Zoom organiseren is voor ons een manier geworden om toch steun en plezier bij elkaar te vinden. Ook bidden we soms samen via dit online kanaal en praten we voor het eten om elkaar te motiveren.

Wat ik heel lastig vind is het hebben van een ritme in mijn dag. Ik moet 's nachts al wakker worden voor de ‘sahur’. Dit is de laatste maaltijd die je eet voordat je de hele dag gaat vasten. Meestal is dit rond 04:08 in de ochtend. Dat ik zo vroeg moet opstaan heeft mijn slaapritme behoorlijk verstoord. Dit maakt het iets lastiger voor mij om al om negen uur 's ochtends energiek aan te sluiten bij de online check-in van mijn team binnen ELANCE. Gelukkig gaat dit de laatste week wel wat beter. Mijn tip is om een planning te maken met een dagindeling. Ik heb hiervoor een speciale ramadan planner aangeschaft!


Door de dag heen ben ik vaak bezig met mijn stagetaken. Als ik nog vrije tijd over heb houd ik mij bezig met schilderen van citaten uit de koran. Dit is mijn nieuwe hobby geworden tijdens de ramadan quarantine. Ik ben blij dat ik verschillende manieren heb gevonden deze ramadan, die zeker anders is dan normaal, goed door te komen.
92 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Amsterdam
 

Hoofdkantoor

Bos en Lommerplein 281

1055 RW Amsterdam

Studio (postadres)

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 30

1054 SP Amsterdam

Den Haag
 

ELANCE Academy

Koninginnegracht 15

2514 AB Den Haag

  • Instagram
  • Facebook
  • Black LinkedIn Icon

IBAN: NL50RABO 0128523476 

Stichting Elance

EA Logos_01.png
  • Instagram
  • Facebook
  • Black LinkedIn Icon