Teamcoach Irem over Ramadan in quarantaine

Bijgewerkt op: 14 apr. 2021

Ramadan in tijden van corona: hoe is het om te vasten en afstand te houden in quarantaine?Teamcoach Irem geeft ons een kijkje achter de schermen bij haar Ramadan in lockdown.


De Ramadan is heel anders dan ik mij had voorgesteld dit jaar. Ik verheugde mij op het bij elkaar komen met familie, het gezamenlijk verbreken van de Iftar, het bezoeken van de moskee en het samen bidden. Helaas is dat dit jaar in verband met het coronavirus niet mogelijk. Ik vond het in het begin lastig om te accepteren dat de Ramadan dit jaar anders zou zijn.


Vooral mijn vriendinnen en ik vonden het erg jammer dat we niet samen konden zijn. Samen hebben we gekeken naar wat wél kan - het was tijd om creatief te zijn! Op internet zag ik een artikel over een online Iftar. Dat leek me wel een goed alternatief. De Iftar via Zoom organiseren is voor ons een manier geworden om toch steun en plezier bij elkaar te vinden. Ook bidden we soms samen via dit online kanaal en praten we voor het eten om elkaar te motiveren.

Wat ik heel lastig vind is het hebben van een ritme in mijn dag. Ik moet 's nachts al wakker worden voor de Sahur. Dit is de laatste maaltijd die je eet voordat je de hele dag gaat vasten. Meestal is dit rond 04:08 uur in de ochtend. Dat ik zo vroeg moet opstaan heeft mijn slaapritme behoorlijk verstoord. Dit maakt het iets lastiger voor mij om al om negen uur 's ochtends energiek aan te sluiten bij de online check-in van mijn team binnen ELANCE. Gelukkig gaat dit de laatste week wel wat beter. Mijn tip is om een planning te maken met een dagindeling. Ik heb hiervoor een speciale Ramadan planner aangeschaft!


Door de dag heen ben ik vaak bezig met mijn stagetaken. Als ik nog vrije tijd over heb houd ik mij bezig met schilderen van citaten uit de Koran. Dit is mijn nieuwe hobby geworden tijdens de Ramadan in quarantaine. Ik ben blij dat ik verschillende manieren heb gevonden om deze Ramadan, die zeker anders is dan normaal, goed door te komen.
141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven