#Interview: 'ELANCE coaches staan dichtbij de meiden, dat is echt waardevol.'

Bijgewerkt op: 21 apr. 2021

Toeleiders Fatima Ourhris en Nadia Heima van Ouder-en Kindteam Geuzenveld-Slotermeer wijzen al ruim vijf jaar meiden door naar ELANCE Academy. We vroegen hen hoe dit proces in z'n werk gaat en hoe ze de samenwerking ervaren.

Kunnen jullie iets vertellen over OKT, de organisatie waar jullie werkzaam zijn? Zeker! Bij ons kunnen ouders en kinderen tussen 0-23 terecht met vragen of problemen waar ze niet uitkomen. We willen laagdrempelige hulp bieden; soms kunnen we deze zelf bieden en soms verwijzen we gezinnen door naar andere organisaties. Een paar thema's waar we trainingen in geven: faalangst, omgaan met woede en opvoedkundige ondersteuning. We willen zo veel mogelijk preventief te werk gaan, en verwijzen dus ook graag door naar organisaties als ELANCE.

Hoe ziet zo'n proces van doorverwijzen en koppelen er eigenlijk uit? Een tijdje geleden kwam er een meisje bij ons terecht die moeite heeft met vrienden maken. Dan kijken we welke organisatie leuke dingen met haar kan doen. We gingen eerst met het meisje en haar ouders in gesprek en vertelden over ELANCE. Toen vond er een online aanmelding plaats, en we zijn ook altijd aanwezig bij een eerste kennismakingsgesprek. We houden tijdens een coachingstraject ook altijd vinger aan de pols, we blijven betrokken en vinden het fijn om meermaals informatie uit te wisselen met de coaches. Bij ELANCE zijn er korte lijntjes, dat werkt goed!

Wat spreekt jullie aan in onze organisatie?

Jullie trajecten en activiteiten sluiten echt aan op de doelgroep, jullie kijken echt naar hen. Daarbij werkt de 'grote zus' aanpak goed: de leeftijden van coaches en meiden liggen niet ver uit elkaar daardoor is er veel herkenning en vertrouwen. We krijgen vaak terug dat de meisjes die we doorverwijzen echt alles kunnen bespreken met hun coach en zich gezien en gehoord voelen. Ook is de filosofie van ELANCE Academy realistisch: niet alles hoeft altijd vanzelf of goed te gaan, het is oké om te leren en hulp te vragen. We hebben al veel meiden op zien bloeien in coachingstrajecten, supermooi om te zien!

Voor meer informatie over Ouder-en Kindteam Amsterdam klik hier.


83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven