Tweede editie ELANCE X K.A.R.A.A.T. dag - ‘Dromen over de toekomst’

Bijgewerkt op: 18 jun. 2019

Op donderdag 2 mei heeft dispuutgezelschap K.A.R.A.A.T. voor de tweede keer een onwijs gezellige, creatieve en vooral leerzame middag georganiseerd voor de meiden van ELANCE. Zestig meiden en coaches van ELANCE en twintig meiden van K.A.R.A.A.T. leerden elkaar kennen tijdens een dagje vol spel, plezier en creativiteit. De dag stond in het teken van ‘Dromen over de toekomst’ en verbinding tussen verschillende werelden. Lees verder hoe het er deze dag aan toe ging.


Klaar voor de start, af!

Aan het begin van de middag werden de meiden met een bus opgehaald om te vertrekken naar PROOST & STROOP in Amsterdam-Noord, waar het allemaal zou plaatsvinden. Onder luid geroezemoes, gezang en gezelligheid druppelden de meiden de bus in. Eenmaal compleet was de groep ready to go! Bij aankomst op het terrein van PROOST & STROOP stond een prachtig versierde feesttent klaar waar de meiden in groepjes werden ingedeeld in een mix van ELANCE meiden, coaches en meiden van K.A.R.A.A.T.: team Blauw, Rood, Groen, Geel en Oranje waren er helemaal klaar voor en de activiteiten konden officieel beginnen!


Na het eerste teamspel, dat werd afgetrapt met zelfbedachte strijdleuzen, was het tijd voor pauze met een lekkere snack en een drankje in de vrolijke feesttent. Ondertussen leerden de meiden elkaar kennen en werden er hier en daar mooie poloroid-plaatjes geschoten.


De wereld over

Omdat deze dag in het teken stond van dromen zijn de groepjes niet alleen ingedeeld in verschillende kleuren maar ook in diverse dromen en ambities. Als jonge meid heb je vaak nog allerlei verschillende ideeën over hoe de toekomst eruit ziet.

Van het ene op het andere moment kan je levensplan in één keer een ommekeer maken. Tijdens deze dag werd echter duidelijk dat sommige meiden wel heel goed wisten wat ze wilden. Vooral in het team van Jolien Evers (K.A.R.A.A.T.) was dat meteen duidelijk.


Een groot deel uit haar team wilde in de toekomst namelijk een wereldreis maken. Onder het genot van koekjes en met een muziekje op de achtergrond schilderde het team dan ook gezamenlijk een wereldbol op een enorm canvas. Deze werd omringd door verschillende bootjes met vlaggetjes die de nationaliteiten van de meiden vertegenwoordigden: een vrolijk en ‘werelds’ aanzicht!


Israe en coach Hajar

Pannenkoeken en dansmoves

Van al dat schilderen krijg je trek en dat is maar goed ook. Na het schilderen was het namelijk tijd voor heerlijke pannenkoeken die zelf konden worden belegd. Nadat de magen waren gevuld, was het tijd om de middag af te sluiten met een paar goede dansmoves in de Silent Disco. De meiden waren niet te houden en hadden dan ook enorm veel lol. Zo vond ook Israe de Silent Disco het allerleukst.


“Wat een geweldige dag!”

We vroegen Jolien van K.A.R.A.A.T. wat haar het meest was bijgebleven: “Zelfs de verlegen, ietwat schuchtere meiden stonden tegen het einde van de middag dansend op de tafels te zingen.” Meisjes die in het begin een nogal afstandelijke houding aannamen, gaven Jolien na afloop zelfs een knuffel. Als het aan K.A.R.A.A.T. ligt zal de derde editie nog veel grootser aangepakt worden.

“Het zal misschien wel twee, of nee, drie dagen duren!”


Kelly en coach Julia

“Alles was leuk; de spellen, het spelen in de coole speeltuin en de silent disco was heel grappig. Ontzettend veel dank aan de meiden van Karaat, wat een energie!” zegt coach Mandy. ‘s Avonds stuurde haar meisje zelfs nog een berichtje aan haar, waarin stond hoe leuk zij het heeft gehad.


Ik vond het heel leuk om met allemaal meiden een gezellige middag te hebben” aldus Kelly.


Ook Aytun Aydin was erbij: “Wat een geweldige dag! Samen met dispuutvereniging K.A.R.A.A.T. is er een hele mooie dag georganiseerd voor onze meisjes van ELANCE. Als dit geen werelden bij elkaar brengen is, dan weet ik het ook niet. Bedankt allemaal!”


Bij deze willen wij dispuutvereniging K.A.R.A.A.T. nogmaals hartelijk bedanken namens alle meiden van ELANCE Academy!



Column


Sta je weleens stil bij wat je hebt? Probeer maar eens, het is namelijk een heleboel!


Voor vrienden en familie vind ik het vaak niet erg om iets terug te doen. Af en toe eens koken, een wasje opvouwen en de hond uitlaten. Zo erg is dat toch niet? Als ik er iets voor terug krijg of iets van iemand nodig heb, ben ik ook de laatste die een gunst afslaat. No problem, right?


Als ik ‘s ochtends in de metro zit, kijk ik weleens om mij heen. Iedereen verzonken in zijn telefoon en zodra er een oude vrouw naar binnen stapt, is er nog maar een enkeling die het opmerkt. Nog maar te zwijgen over deuren openhouden voor invaliden, een oude vrouw de straat over helpen en een blinde in het openbaar vervoer begeleiden. We zijn tegenwoordig zo druk bezig met ons zelf en in onze eigen bubbel getrokken, dat we nauwelijks nog oog hebben voor een ander. Soms kijk ik om me heen en vraag ik mij af of ik de enige ben die dit ziet. Onwaarschijnlijk! Is de eerste gedachte die dan door mijn hoofd schiet.

Kijk, het is helemaal niet ingewikkeld. Met een simpel gebaar kun je namelijk ineens heel veel kleur aan iemand zijn dag geven. Probeer maar eens.


Zo kwam ik een jaar geleden voor het eerst in contact met ELANCE Academy. Een plek waar meisjes en vrouwen uit Amsterdam worden gecoached om zo hun dromen te verwezenlijken. ELANCE Academy is een immens kleurrijke plek, waarin meisjes van verschillende nationaliteiten, interesses en ambities worden samengebracht. De dag die we organiseerden voor ELANCE, stond in het teken van: ‘

‘Girls inspire women, women inspire girls’. En wauw! Wat bijzonder om hierbij te zijn. Om met zó veel meisjes en vrouwen te lachen, verbonden te zijn en ideeën te delen is toch wel iets heel unieks. Je vergeet vaak hoe gemoedelijk het is eens iets terug te doen voor een ander. Het geeft je niet alleen voldoening. Je leert ook van elkaar. Dan mogen de meisjes misschien wel jonger zijn dan wij, ik denk dat iedereen wel iets van hen kan leren. De schaterlachjes van de meiden en de glimlachen van oor tot oor, om de kleine momenten die ze koesteren.

Want heb je nou al nagedacht over de eerste vraag die werd gesteld? Sta je weleens stil bij wat je hebt? De kleinste momenten in het leven beschouwen we al gauw als vanzelfsprekend, terwijl we hier soms meer van mogen genieten!


Ik denk dat we allemaal wel zeggen dat we weleens iets terug willen doen voor een ander, maar eigenlijk al direct denken: “Shit, waar haal ik in godsnaam de tijd vandaan?” Drink een keer een cappuccino minder op het terras, kijk een paar afleveringen minder van je Netflix-serie en je sportklasje met die knappe leraar, daar hoef je ook echt niet drie keer per week heen!


Als je iets voor een ander kán doen, dan zou ik dat absoluut aanraden!


Jolien Evers is student journalistiek en lid van dispuutgezelschap K.A.R.A.A.T.

207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven