Verhaal van een coach #10: Saida

Mijn naam is Saida. In het tweede jaar van mijn studie heb ik een jaar lang stage gelopen bij ELANCE Academy als coach. In die periode heb ik vier meiden mogen coachen. Twee meiden uit het Strong Girls XS-programma en twee uit het Strong Girls YOUNG-programma.


Saida kreeg allerlei mooie teksten en tekeningen van haar meisje

Het idee om een meisje te coachen sprak me erg aan, omdat ik het belangrijk vind dat een meisje zichzelf goed leert kennen en zichzelf staande kan houden in de maatschappij. Een meisje een stukje zelfvertrouwen meegeven en haar laten nadenken over haar identiteit op een leuke manier kan bij ELANCE Academy. Hier krijg je de kans om de coaching samen met je meisje vrij in te vullen aan de hand van verschillende thema’s. Hier konden zowel mijn meisje als ikzelf onze creativiteit in kwijt! Op deze manier kan je elke activiteit ook weer laten aansluiten op de leefwereld van elk meisje dat je coacht.

Grote zus

Als coach ben jij als ‘grote zus’ of een rolmodel voor je meisje. Ieder op haar eigen manier. Ik heb onder andere een meisje van 11 jaar gecoacht. Het was een super enthousiast, zelfverzekerd en aardig meisje. Ik heb in die tijd ook kennis kunnen maken met haar ouders en broertjes. Samen hebben we wat leerdoelen opgesteld en hier aan gewerkt. Ze wilde bijvoorbeeld graag nadenken over welke baan ze in de toekomst zou willen.


Mooie resultaten

Aan het eind van de coaching kreeg ik van dit meisje een lijst met allemaal mooie teksten en tekeningen die zij had gemaakt over onze tijd samen. Op één van de papiertjes stond ‘’Je hebt mij zoveel geleerd je mag best trots zijn op jezelf!” Wat een lief en mooi compliment! Ze gaf aan dat ze door de coaching zelfstandiger is geworden en een groter verantwoordelijkheidsgevoel heeft gekregen. De coaching was voor haar vooral belangrijk om met iemand bezig te zijn buiten haar familie en schoolvrienden. Ik denk dat zij deze kans optimaal heeft benut en hier veel uit heeft gehaald. De veranderingen zijn groter bij haar dan dat ik zelf dacht. Ik ben hier erg blij mee. Ze onthield veel. Ze vertelde dat door voorbeelden en onderwerpen bespreekbaar maken het bij haar goed bleef hangen. Ook haar ouders gaven aan een verandering te zien bij haar als persoon en in het zelfvertrouwen.


"Ik besefte toen dat je niet alleen iets meegeeft door de activiteiten of wat je samen bespreekt, maar ook door de manier waarop je met elkaar omgaat en wat je van jezelf laat zien!"

Maatwerk

Een ander meisje dat ik heb gecoacht was 13. Vanaf het begin was het voor mij een beetje lastig om met haar passende activiteiten te ondernemen. Na wat begeleidingsgesprekken kwam ik erachter dat ik de lat te hoog legde voor haar. Dit kwam doordat ik graag wilde dat ze vooruitgang boekte, maar een ieder leert op zijn eigen manier en tempo. Nadat ik dit inzag, liepen de afspraken wat makkelijker. Sluit je aan bij de leefwereld van je meisje en houd het vooral gezellig!


Al met al heb ik een leuke en leerzame tijd gehad bij ELANCE. Met een paar meiden heb ik af en toe nog contact!


Wil jij net als Saida stage lopen als coach bij ELANCE Academy? Stuur dan een mail met jouw cv en motivatie naar inge@elanceacademy.nl (Amsterdam of winita@elanceacademy.nl (Den Haag).

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven