Verhaal van een coach #12: Celeste

Bijgewerkt op: 4 mei 2021

Hoi, ik ben Celeste en ik ben 17 jaar. Ik zit op ROC Amsterdam-Noord en ik zit in het tweede leerjaar van de opleiding Maatschappelijke Zorg Specifieke Doelgroepen, niveau 4. Sinds september loop ik stage bij ELANCE als coach in het Strong Girls XS en YOUNG programma. Ik heb een meisje van 15 jaar en een meisje van 9 jaar gecoacht, en ben nu net gekoppeld aan een meisje van 13 jaar. Blijven proberen In mijn 1e leerjaar op het MBO hoorde ik over ELANCE op de stagemarkt en was ik gelijk enthousiast. Helaas hoorde ik toen dat je pas stage kunt lopen in je tweede jaar en vanaf 18 jaar. Aangezien ik in mijn tweede jaar ook nog geen 18 zou zijn, baalde ik enorm, maar mijn mentor van school spoorde me aan om het alsnog te proberen. Tijdens mijn sollicitatie heb ik laten zien waarom ik zo gemotiveerd was om bij ELANCE stage te lopen. Ik vind het mooi om een meisje te ondersteunen en daardoor meer zelfvertrouwen te geven en te laten ontdekken wie zij is. Omdat de doelgroep van ELANCE zo divers is, zou ik hier zoveel van kunnen leren. Gelukkig werd ik toen ondanks mijn leeftijd alsnog aangenomen als coach bij ELANCE!

Trots Toen ik net begon vond ik het coachen wel heel spannend. Ik scheelde bijvoorbeeld maar twee jaar in leeftijd met mijn oudste meisje, dus ik was wel zenuwachtig over hoe ze zou reageren op mij als coach. Maar het pakte gelukkig super goed uit. Ik heb het gevoel dat ik bij heb kunnen dragen in haar ontwikkeling naar Strong Girl! Ik heb echt een vertrouwensband opgebouwd met al mijn meiden. Daar ben ik trots op. Ik heb geleerd dat je bij coaching naar meer moet kijken dan alleen wat iemand vertelt. Houding en gevoel zijn heel belangrijk, en vertrouwen hebben in elkaar helpt om open te zijn, samen te werken en te groeien.

ELANCE als stageplek Bij ELANCE heb ik verschillende theorieën en methodes geleerd om in te zetten tijdens coaching. Zonder de trainingen van ELANCE zou ik dit allemaal nooit gebruikt hebben. We krijgen elke maand een training, niet alleen over coachen maar ook over specifieke onderwerpen zoals huiselijk geweld, doelen stellen en loverboys. Al deze trainingen kan je zo goed gebruiken tijdens je stage. Daarom zou ik ELANCE ook heel erg aanbevelen als stageplaats. Na elke afspraak met je meisje zie je hoe zij groeit en hoe jij daaraan hebt bijgedragen, dat is echt bijzonder!

Naast het coachen zijn er ook super lieve collega’s. Je bespreekt veel met elkaar en kan ook alles delen met je teamcoach. Ik heb me nooit alleen gevoeld, er is altijd iemand die je wilt helpen.
152 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven