Verhaal van een coach #13: Mariëtte

Hey! Mijn naam is Mariëtte Lozeman. Ik ben 19 jaar en ik ben derdejaars student Ecologische Pedagogiek aan de Hogeschool Utrecht in Amersfoort. Ik ben sinds september teamcoach in stadsdeel Amsterdam-Noord. Dit houdt in dat ik onder andere eerste- en tweedejaars studenten help met het coachen van hun meiden. Daarnaast coach ik zelf een meisje uit het Strong Girls Young programma. Positief Toen ik vorig jaar een stage moest kiezen, wist ik eerlijk gezegd niet zo goed waar ik moest beginnen. Er zijn zoveel organisaties en zoveel richtingen. Daarom ging ik naar een stagemarkt om me beter te oriënteren. Daar heb ik veel organisaties gezien en gesproken, maar ELANCE was de enige die écht bleef hangen. Ik ging naar de website en bekeek het jaarverslag, daarna heb ik meteen gesolliciteerd. ELANCE sprak me aan vanwege de positieve mindset. Ook vind ik de thema’s waarmee wij werken zo ontzettend belangrijk. Het zijn onderwerpen die in het leven van elk meisje een rol spelen. Ik denk dat iedereen wel een moment in haar leven heeft (gehad), waarin zij een coach had kunnen gebruiken. Ook denk ik dat iedereen stiekem al een ‘strong girl’ is, maar soms nog op zoek moet naar haar eigen kwaliteiten om zo nog sterker te worden. Ik wilde hier graag mijn steentje aan bijdragen door meiden te ondersteunen en te begeleiden in dit proces. Mijn weg vinden Aan het begin vond ik het best wel spannend en wennen bij ELANCE. Ik had hiervoor stage gelopen bij andere organisaties en moest hier even mijn weg vinden. Maar hier ben ik goed in begeleid door iedereen van ELANCE. Ik heb al ontzettend veel geleerd. Als ik kijk naar hoe ik binnenkwam en hoe ik er nu sta, zie ik ook hoeveel ik over mezelf heb geleerd. Ik heb het idee dat ik mijn eigen kwaliteiten beter ken en weet waar ik die kan inzetten, maar heb ook zeker geleerd waar nog winst te behalen valt. Het contact leggen met betrokkenen en het organisatorisch en gestructureerd te werk gaan is iets waar ik het meeste moeite mee had. Dat gaat nu al een stuk beter. Maar ik heb ook veel geleerd over coachen. Hoe zorg je ervoor dat een meisje gemotiveerd blijft? Welke methodes zijn er allemaal? Hoe maak je een coachingstraject op maat en waar heeft het meisje nu écht behoefte aan? Dit zijn een aantal vragen waar ik dit jaar veel mee aan de slag ben gegaan.

Nooit alleen Het leukst aan ELANCE vind ik dat we een groot en hecht team zijn. Ik heb nooit het gevoel gehad ergens alleen voor te staan. Samen met de meiden om mij heen helpen we elkaar als we ergens niet uitkomen of even iemand nodig hebben. Naast dat we allemaal klaar staan om een ander te helpen of een luisterend oor aanbieden, maken we ook gewoon heel erg veel plezier met elkaar. Ik ben vier dagen in de week op stage te vinden en vind het daarom ook belangrijk dat het gezellig is. Dat is het hier zeker! Als je opzoek bent naar een leerzame en afwisselende stageplek waar je jezelf kan uitdagen, maar het ook heel gezellig wilt hebben met je

collega’s, dan raad ik een stage bij ELANCE zeker aan!


100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven