Verhaal van een coach #14: Marissa

Hoi, Ik ben Marissa, ik ben 19 jaar oud en ik zit in mijn afstudeerjaar van de opleiding Sociaal werk in Hoorn. Ik loop vanaf september 2019 stage bij Elance Academy in het Strong Girls YOUNG programma. Ik ben een trotse coach van een meisje van 12 jaar oud en een meisje van 15 jaar oud.


Gelijk enthousiast 

Vanaf jonge leeftijd wil ik al met jongeren werken. Iemand in mijn familie heeft hulp gehad van een psycholoog na een traumatische ervaring, vanaf dat moment zei ik al tegen mijn moeder dat ik later dolgraag jongeren zou willen ondersteunen. 

Op school hoorde ik van een meisje van mijn opleiding dat ELANCE een hele toffe en leerzame stageplek is, toen ik de website en instagram bekeek werd ik gelijk enthousiast! Ik heb gesolliciteerd om het mij mooi leek om een meisje de kans te geven zichzelf te ontwikkelen en om haar te steunen in een moeilijke tijd. Ik vind het fijn om iets positiefs bij te kunnen dragen aan iemands leven. Daarom leek mij het coachen van jonge meiden een uitdaging. Deze stageplek zou een hele mooie stap zijn naar mijn wens om jongeren te kunnen helpen. 


Grote zus

Ik coach op dit moment een meisje van 12 jaar oud. Ik ben haar coach al vanaf het begin van mijn stageperiode en we zijn nu aan het afronden. Ik heb een boekje bijgehouden waarin ik van alle afspraken heb opgeschreven wat we samen hebben gedaan. Deze stuur ik naar haar toe zodat ze nog een leuk aandenken heeft. Samen hebben we gekeken naar hoe zij is veranderd het afgelopen half jaar. Toen we elkaar net leerden kennen was ze erg verlegen en onzeker. Ik moest echt veel vragen stellen om een antwoord uit haar te krijgen. Naarmate de coaching vorderde, veranderde ze in een ontzettend leuke kletskous. Ze kan nu uren vol praten. Ook stond ze op een podium bij een evenement en vertelde ze over ons coachingstraject aan het publiek! Zo super gaaf dat zij dit allemaal is gaan doen, terwijl ze eerst erg last had van plankenkoorts. Ze geeft zelf ook aan dat ze in dit half jaar enorm is gegroeid en dat ze trots mag zijn op wie ze is. Ik ben als coach zo ontzettend trots op hoe dit meisje is gegroeid, ik voel me echt als haar grote zus. 


Groei 

De verwachtingen die ik van ELANCE had, zijn werkelijkheid geworden. Wat ik ook zo bijzonder vind aan deze stage, is de eigen ontwikkeling die je meemaakt als coach. Ik heb bij ELANCE geleerd om na te denken over mijn eigen gedrag. Bij het voorbereiden en evalueren van een afspraak met je meisje reflecteer je op je activiteit en ook op jezelf. Hierdoor maak je zelf een enorme groei door en ga je dingen inzien die je anders nooit had ingezien. Daarnaast heb je elke maand intervisie en deskundigheidstrainingen. Deze zijn super interessant en erg nuttig in het werkveld. Zo hebben we bijvoorbeeld een training gehad over ouderbetrokkenheid, sexting, leerdoelen en een training van Sexmatters en de Blijfgroep. Ook heb ik coaching methodieken en theorieën geleerd die goed in te zetten zijn tijdens activiteiten met meiden!


Stage bij ELANCE 

Als je op zoek bent naar een uitdagende, leerzame en vooral diverse stage, dan zou ik ELANCE 100% aanraden. Je leert hier zo ontzettend veel en krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Tijdens het coachen van een meisje zie je haar telkens groeien, dat vind ik erg bijzonder. Je bouwt niet alleen een band op met de meiden die je coacht, maar ook met je mede coaches en begeleiders en andere uit het team, iedereen staat altijd voor elkaar klaar. Daarnaast maak je ook buiten ELANCE connecties. We werken veel samen met andere organisaties en daardoor heb ik netwerkpartners leren kennen. Volgend jaar ga ik pedagogiek studeren en ik weet nu al dat deze stage me hier g

oed op heeft voorbereid! 


333 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven