Verhaal van een coach #15: Selina

Bijgewerkt op: 4 mei 2021

Hi, ik ben Selina en ik ben 22 jaar. Ik studeer Social Work aan de Haagse Hogeschool en zit in mijn derde jaar. In februari ben ik begonnen bij ELANCE Academy in Den Haag als Coach+. Ik coach drie meiden, ze zijn alledrie erg verschillend. Superleuk! Ik kom zo in aanraking met verschillende leerdoelen en er is genoeg variatie in de coaching. Ook bel ik meisjes voor het Klikt't gesprek en bezoek ik meiden en hun ouders aan huis. En ik organiseer samen met andere coaches themabijeenkomsten voor de meiden.

Eigen ervaring

Uit eigen ervaring weet ik dat het in de puberteit soms lastig kan zijn om keuzes te maken. Soms voel je je wat onzeker in het proces naar volwassenheid. Persoonlijk had ik het fijn gevonden om toen een 'grote zus' te hebben aan wie ik alles kon vragen. Daarom heb ik voor een stage bij ELANCE gekozen. Ik vind het mooi dat ik nu de rol van ‘grote zus’ op me kan nemen voor andere meiden.


Leren van de meiden

Het leukste aan ELANCE vind ik de coachingstrajecten omdat ik hier het meeste van heb geleerd. Ik vind het leuk om meiden te kunnen helpen, maar vooral ook dat we het samen doen. Als een meisje een leerdoel heeft behaald en ik zie hoe ze is gegroeid, dan voel ik me ook gewoon zo trots! Het is mooi om te zien dat een meisje aan het einde van het coachingstraject zoveel sterker in haar schoenen staat. Soms weet ik in het begin niet altijd of de activiteiten aansluiten op het meisje, maar als ik dan de resultaten zie, dan overtreffen die soms mijn verwachtingen en dat maakt me oprecht heel blij!


Stage

Mijn verwachting was dat een stage bij ELANCE erg uitdagend zou zijn. Dit bleek ook zo te zijn. Door de verschillende taken leer je hoe je het beste contact maakt en onderhoudt met zowel de meiden, als de ouders, toeleiders en collega's. In het begin had ik geen flauw idee hoe ik meiden zou kunnen helpen met bijvoorbeeld hun zelfvertrouwen, maar ik heb mijn weg hierin gevonden. Je komt jezelf ook echt tegen tijdens de coaching.. De begeleiding is goed, vooral omdat er genoeg ruimte is om te reflecteren. Dit vind ik persoonlijk heel fijn, omdat ik zo mijn groei goed heb kunnen zien. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen in mijn handelen en het contact met de meiden. Soms weet ik niet hoe ik iets moet aanpakken, maar dat hoeft ook niet altijd. Ik heb geleerd dat je dan gewoon het beste iets kunt proberen, fouten maken is niet erg. Toen ik voor het eerst een bezoek aan huis moest doen, vond ik het nogal spannend. Ik was bang dat ik niet duidelijk was en dat het ongemakkelijk zou zijn, maar achteraf viel het reuze mee.


Ik zou ELANCE zeker aanbevelen als stageplek. Er hangt een heel fijne sfeer binnen de organisatie, je kunt er veel leren en er is ook ruimte voor al je ideeën. Het is een plek waar je kan werken aan je vaardigheden en competenties als je een sociale studie volgt.


328 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven