Verhaal van een coach #18: Nimbly

Hey, ik ben Nimbly en ik coach sinds augustus 2020 bij ELANCE. Tot en met juli 2021 ben ik drie dagen in de week bezig met mijn stage. Stage Ik heb altijd in mijn gedachten gehad dat ik een stageplaats wilde waar ik echt met plezier heen zou gaan én ook echt iets zou leren. Ik heb op internet veel gezocht naar een geschikte stageplek toen ik verschillende organisaties voor coaching tegenkwam. Toen ik op de site van ELANCE keek, was ik verkocht. Dit sprak mij aan en gaf me de motivatie om te beginnen.

Vertrouwen en verantwoordelijkheid Vanaf dag een word je behandelt als iemand die aan het werk gaat binnen de organisatie, wat natuurlijk ook zo is. Je krijgt het vertrouwen en de


begeleiding om te starten als beginnende professional in het werkveld en dat zorgde ook voor meer vertrouwen in mezelf. Ik heb van begin af aan de positieve begeleiding gekregen en het vertrouwen dat ik het kon. Dit maakte ook dat ik echt dingen wilde leren en blijven leren, ook dat is iets waar ELANCE voor staat. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk en kan je zelf invulling geven aan jouw stage, dit maakt je vrij in de coaching maar ze geven je wel de handvatten en tools die nodig zijn. Zo ontwikkel je zelf hoe je bent in het werkveld en doe jij wat goed voor je voelt. Bovendien wil ik echt benoemen dat ik mezelf heb leren kennen als een beginnende professional en wie ik ben binnen het werkveld, waar mijn kwaliteiten liggen en waar mijn ontwikkelpunten. Dat inzicht krijgen, en daarmee aan de slag gaan, heeft ELANCE mij óók laten inzien.

Mijn mooiste moment

Ik vind oprecht ieder coachingstraject het mooiste en het leukste om op terug te kijken. Maar het afsluiten van het traject en dan waardering krijgen van de meiden die je coacht, is het allermooiste wat ik heb gezien en maar ook gevoeld. Je eigen kracht en je eigen impact van de coaching terugzien bij het meisje en daar complimenten voor krijgen. Iemand weer zien verder fladderen met de tools en handvatten die ze geleerd heeft en wilde leren, dat maakt het onwijs mooi. Het reflecteert ook op je eigen beginnende professionele coaching en daarbij kan je jezelf eindeloos verder ontwikkelen.


Leerzaam ELANCE is er voor je wanneer nodig je dat nodig hebt. Ik heb in het begin het als moeilijk ervaren om mensen om hulp te vragen en ook meer hulp te vragen als ik daadwerkelijk vastliep. ELANCE heeft mij laten inzien dat je van elkaar kan leren en je elkaar met je sterke kanten kan versterken. Het draagvlak voor jezelf creëren en het gevoel dat meiden elkaar helpen en ondersteunen heb ik zo goed ervaren en gezien, dat was erg mooi en ook motiverend. Ook het behandelen van deze thema's en het stilstaan bij gebeurtenissen maakt je bewust van deze onderwerpen.


Emancipatie Sinds ik stage loop bij ELANCE ben ik nog meer bezig met begrippen als emancipatie en feminisme. Het afgelopen jaar heb ik er onderzoek naar gedaan en er ook veel over geleerd en gelezen. Het maakt je bewust van wie je bent en dat je ook mag zijn wie je bent. Ik maak van mijn sociale media gebruik door meiden te motiverend en stimuleren dat ze goed zijn zoals ze zijn en dat perfect zijn niet het bestaat. Ook in het dagelijks leven als ik het zie gebeuren dat bijvoorbeeld een meisje of vrouw ondergewaardeerd wordt, zeg ik daar iets van en sta ik er voor op, zowel voor mijzelf als voor een ander.


266 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven