Verhaal van een coach #19: Mik

Vanaf september 2020 tot juni 2021 loop ik stage als coach bij ELANCE vanuit mijn opleiding Social Work.

Start bij ELANCE

Ik ben deels op ELANCE terechtgekomen door een vacature die via school online stond. Ik heb toen ook nog verder gekeken maar toen een klasgenootje van me zei dat ze bij ELANCE was aangenomen en vertelde wat het inhield, ben ik gelijk gaan solliciteren. Wat mij vooral op het eerste ogenblik aansprak was ‘de grote zus’-rol. Ik heb zelf ook twee grote zussen en ik weet hoeveel steun je daarvan kunt halen. Daarnaast weet ik ook in wat voor onzekere en moeilijke periode je kan zitten op zo’n jonge leeftijd. Ik gun het elk jong meisje een soort grote zus aan haar zijde te hebben. Daarbij klonk het coachen ook als een uitdaging wat ik graag zou willen ontwikkelen.

Fijne sfeer

Het werken bij ELANCE vind ik super leuk. Iedereen is super aardig en optimistisch, en staat voor je klaar als je een vraag, twijfel of probleem hebt. Ik voel mij altijd vrij om te vragen en te vertellen, wat een fijne en open sfeer creëert.


Groepsbijeenkomst

Een van mijn leukste herinneringen is wel de eerste groepsbijeenkomst die ik heb gegeven samen met een andere stagiaire. Het was een mooie uitdaging voor mij omdat ik nog nooit iets voor een groep heb georganiseerd en het ook online was. Hierdoor vond ik het nog een stukje spannender. Maar ik vond het super leuk om dit te kunnen organiseren en het is daarbij gelukkig ook goed ontvangen en veel meiden waren erg positief!


Inspirerend

Tijdens mijn stage bij ELANCE ben ik mij zeker bewuster geworden van het belang Female Empowerment. Het is zo belangrijk om jonge meiden te ondersteunen en te versterken en ik vind dat hier nog veel meer aandacht aan besteedt zou moeten worden. Ik vind het mooi om te zien hoe ELANCE zich hier mee bezig en hard voor maakt.

Voordat ik bij ELANCE stage liep, was ik feminisme altijd al iets waar ik me wel enigszins mee bezig hield en interesse in had. Maar deels door deze stage ben ik me er nog bewuster van geworden hoe belangrijk deze thema’s zijn en ik probeer me hier ook echt bewuster van te maken. Ik vind het sowieso een thema waar veel aandacht voor moet zijn, en met z’n allen komen we pas echt stappen verder! 😊

157 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven