Verhaal van een coach #20: Rachel

Hi, ik ben Rachel, 21 jaar en ik ben in september 2020 begonnen als stagiaire bij ELANCE, in juni 2021 loopt deze tot een einde. Na ongeveer 10 maanden heb ik mijn stage bij ELANCE bijna afgerond. Dit deed ik 16 uur in de week, maar vaak was ik langer bezig. Dit kwam doordat de themabijeenkomsten soms buiten mijn stagedagen vielen en het natuurlijk wel zo leuk was om hieraan mee te doen met je coachee.

Vernieuwend

Ik ben bij ELANCE terechtgekomen door de stagebank van de HVA, hierop staan verschillende stages. In het aanmeldformulier trok de naam mij al meteen aan en werd ik nieuwsgierig naar de werkzaamheden. Ik ben deze toen gaan lezen en de zin ‘je gaat te werk als een grote zus’ was mij voor heel vernieuwend, omdat het in organisaties meestal het geval is dat je niet te dichtbij mag komen. Bij ELANCE word je uitgedaagd de balans hierin te vinden, wat in het begin lastig kan zijn. Hier had ik in het begin zelf ook moeite mee, maar door het te bespreken met de teamcoach en andere studenten leer je hier op de juiste manier mee omgaan en weet je beter de afstand en nabijheid te vinden.

Themabijeenkomst Mijn leukste en mooiste herinnering is de themabijeenkomst met Jaenie. Zij is een voormalig topmodel en kwam haar verhaal vertellen aan de Young meiden. De interactieve presentatie ging over zelfbeeld en zelfliefde, waarin sociale media een belangrijke rol speelt. Deze bijeenkomst is mij vooral bijgebleven omdat het leuk was voor de meiden, maar ook voor de coaches zelf. Op deze manier werd het zichtbaar dat niet alleen coachees zich bezighouden met zelfbeeld, maar de coaches ook. Er werd veel met elkaar gedeeld, door de coaches zelf ook. Hierdoor was er te zien dat iedereen, jong en oud, moeite kan hebben met het beeld wat er op social media wordt getoond, en dat zelfliefde hierin een grote rol speelt.


Female empowerment

Voordat ik aan deze stage begon, was ik niet bewust bezig met female empowerment. Ik stond hier nooit bij stil en was hier ook niet mee bezig. Door deze stage ben ik gaan inzien dat vrouwen sterk zijn samen, maar ook alleen. En dat je hierin elkaar kan helpen en groeien. Het voornaamste wat ik geleerd heb over female empowerment is dat je hierin nooit alleen staat!

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven