Verhaal van een coach #21: Dievon


Mijn naam is Dievon en ik ben 25 jaar oud. Op dit moment ben ik vierdejaars student Social Work aan de Haagse Hogeschool. Ik loop sinds september 2020 stage ik ben coach en teamcoach bij ELANCE. Een keer per week coach ik een meisje van 15 jaar. Daarnaast begeleid ik ook tweedejaarsstudenten. Als zij ergens tegenaan lopen binnen hun stage, ben ik hun eerste aanspreekpunt. Uitdaging

Het mooie van coach zijn bij ELANCE is dat je wordt gestimuleerd om creatief te zijn. Aan de hand van thema’s en de leerdoelen van het meisje kan de coach de coachingsafspraak zelf inrichten en eigen activiteiten bedenken. Daarnaast kan de coach of teamcoach zich niet alleen maar ontwikkelen in gespreksvoering en methodieken, maar ook bijvoorbeeld in groepsbijeenkomsten geven of netwerken. Binnen ELANCE is er genoeg uitdaging om als student te leren en jezelf te ontwikkelen tot professional. Als student word je van het begin van je stage tot het einde van je stage goed begeleid. Tijdens de eerste twee weken krijg je als coach of teamcoach een training die je klaarstoomt om goed te kunnen beginnen met je stage.

Grote zus

De doelgroep meisjes spreekt mij erg aan. Daarnaast vind ik de definitie van “grote zus” die ELANCE heeft bedacht erg interessant. Het kleine leeftijdsverschil tussen de coach en het meisje is een mooi uitgangspunt, omdat de coach de leefwereld van het meisje begrijpt. Het is echt mooi dat jij als coach een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van je meisje en haar hierbij ondersteund, zodat ze kan uitgroeien tot een sterkere en zelfverzekerdere jonge vrouw die weer een rolmodel is voor de volgende generatie.


Groot netwerk

Binnen ELANCE heb ik veel mooie herinneringen en een groot netwerk opgebouwd. Het moment dat mijn meisje aan mij vertelde dat ik veel voor haar beteken is een van die momenten. Maar ook het fijne contact met mij collega’s en de persoonlijke begeleiding vond ik heel waardevol en prettig. Ik heb ontzettend veel nieuwe mensen ontmoet waar ik nog veel van kan leren en aan kan hebben in de toekomst.


Girlpower

Ik vind female empowerment belangrijk, omdat wij meiden en vrouwen elkaar moeten supporten in moeilijke, maar ook mooie tijden. Dit kun je mooi doen binnen een stage zoals bij ELANCE, maar natuurlijk ook buiten ELANCE, want wat is er nou mooier dan girlpower!?

119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven