Verhaal van een coach #6: Ana Claudia

Afgelopen half jaar ben ik begonnen met mijn stage bij ELANCE Academy. Ik liep het eerste half jaar stage bij een andere instelling, maar hier voelde ik mij niet op mijn plek. Ik ben daarom halverwege het jaar gewisseld van stage. Een aantal klasgenoten hadden in hun tweede jaar al stage gelopen bij ELANCE en dit jaar weer. Door hun en de stagemarkt heb ik uiteindelijk kennis gemaakt met de organisatie. Ik heb toen voor ELANCE gekozen omdat de een op een coaching mij erg fijn leek. Ook het feit dat je zelfstandig aan de slag kon sprak mij erg aan. Ondanks dat ik later aansloot dan de andere stagiaires, voelde ik mij gelijk erg thuis. Er hing een fijne sfeer. Alle meiden in het team hebben vanaf het begin geholpen om mij zo goed mogelijk in te werken.


Ik ben begonnen als Coach Plus, wat betekent dat ik drie kwetsbare meiden coach met verschillende hulpvragen. Zo heb ik bijvoorbeeld een meisje met een ontwikkelingsstoornis. Tijdens mijn vorige stages heb ik nog nooit te maken gehad met coaching, dus dit was nieuw voor mij. In het begin was ik heel erg aan het zoeken naar hoe ik de coaching zou inrichten, maar nu ik een tijdje bezig ben begrijp ik steeds meer hoe het allemaal in elkaar zit. Ik heb veel contact met andere organisaties die kennis en hulp bieden aan het meisje en haar gezin. Ik heb geleerd om breder te kijken dan alleen het meisje, bijvoorbeeld naar ouders/verzorgers en de omgeving. Ook heb ik geleerd om te kijken naar de behoeften van mijn meisjes om op die manier echt maatwerk te leveren.


Mijn stage bij ELANCE vind ik uitdagend door de knelpunten waar mijn meisjes tegenaan lopen. Ik daag mezelf uit om mij te verdiepen in deze knelpunten om zo op de beste manier te kunnen coachen. Dit kan soms ook lastig zijn. Uiteindelijk werkt ELANCE Academy preventief en is het geen hulpverleningsorganisatie. Dat is iets wat ik soms wat meer moet realiseren. Mijn taak is dan ook om te signaleren of er hulpverlening nodig is en dan de eventuele doorverwijzing te regelen.

Daarnaast heb ik ook begeleidingsgesprekken en supervisie waarin ik met mijn team en begeleider kan delen waar ik tegenaan loop. Zo kreeg ik bijvoorbeeld van mijn coachee veel weerstand en wist ik niet zo goed hoe ik hier mee om moest gaan. Door de supervisie kwam ik weer tot nieuwe inzichten en had ik uiteindelijk veel aan de adviezen van mijn medestagiaires. Zo is er bij elk meisje dat ik coach wel iets waar ik tegenaan loop. Door het er over te hebben met het team, maar ook met andere professionals, wordt er weer een nieuw plan van aanpak opgezet.


Het leuke aan deze stage is dat ik met drie verschillende casussen te maken heb. Elk meisje dat ik coach is weer anders en daarvoor is weer een andere aanpak nodig. Dit maakt het werk divers. Daarnaast bouw ik ook een eigen netwerk op door contact te houden met de professionals waar ik mee te maken krijg.


Wil jij net als Ana Claudia stage lopen als coach bij ELANCE Academy? Stuur dan een mail met jouw cv en motivatie naar inge@elanceacademy.nl (Amsterdam of winita@elanceacademy.nl (Den Haag).

201 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven