Verhaal van een coach #7: Mandy

Bijgewerkt op: 20 jun. 2019


Mijn naam is Mandy en ik ben 21 jaar oud. Ik studeer Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening en zit momenteel in mijn tweede jaar. Vanaf maart loop ik stage bij ELANCE Academy binnen het Strong Girls XS programma. Daarin coach ik twee jonge meisjes van 10 jaar oud. Deze meisjes zijn aangemeld met verschillende doelen waar we tijdens de coaching aan werken. Verder zijn ze op zoek naar iemand waar ze veel plezier mee kunnen beleven, dingen van kunnen leren en vooral lekker mee kunnen kletsen over van alles en nog wat.


Ik heb nog nooit een beste vriendin gehad of zelfs iemand die mij steunde tijdens mijn basis- en middelbare schooltijd. Mijn zelfbeeld werd door anderen naar beneden gehaald. Hierdoor vond ik het op een gegeven moment moeilijk om in mezelf te geloven. Wat ik aan jonge meiden met heel mijn hart wil meegeven is dat ze mogen zijn wie ze zijn en dat ze te allen tijde in zichzelf moeten blijven geloven. Voor mijn meisjes wil ik een voorbeeldfiguur zijn die hen het gevoel geeft dat ze trots mogen zijn op zichzelf.


Naast de thema's die ELANCE binnen de coaching hanteert, werk ik met mijn meisjes aan de doelen die zij met mijn hulp hebben opgesteld. Doelen kunnen enorm variëren van doelen voor school tot aan doelen voor hun sociale netwerk en persoonlijke doelstellingen. Denk daarbij aan gevoelens en emoties maar ook aan talenten, ambities en toekomstplannen.


Het is de bedoeling dat het werken aan hun doelen niet alleen leerzaam maar ook heel leuk moet zijn. Door een afwisseling te maken tussen die twee belangrijke punten, houden we de coaching luchtig en houden wij als hoofddoel aan om elkaar beter te leren kennen en veel plezier te maken.

Naast dat ik me met mijn meisjes bezig heb gehouden met het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten, is er binnen ELANCE Academy veel ruimte geweest om mijn eigen kwaliteiten te ontwikkelen. Er is veel ruimte om te leren en net zo veel ruimte om te vragen om feedback aan je collega's. Door verschillende trainingen heb ik meer geleerd over methoden en theorieën rondom gedrag en communicatie die ik tijdens de coaching heb kunnen inzetten. Naast trainingen is er ook ruimte voor intervisies. Tijdens een intervisie legt een coach een situatie voor aan een andere coach. Door middel van het stellen van vragen, delen van ervaringen en het geven van tips, proberen de coaches elkaar te helpen en motiveren.


Ook heb ik geleerd om goed tussen de regels door te luisteren wanneer een meisje haar verhaal doet. Door veel te luisteren en blijven vragen, kom je veel te weten. Wanneer ze bijvoorbeeld spreekt over hobby's of activiteiten die ze thuis of op school hebben gedaan, kan dat inspiratie geven voor activiteiten. Daarnaast is het goed om gebruik te maken van het netwerk van je meisje. Zo ben ik in gesprek gegaan over de voortgang van mijn meisje met haar leerkrachten. Er bestaat natuurlijk een mogelijkheid dat mijn meisje een andere houding opstelt tijdens onze afspraken dan in de klas. Door het delen van informatie konden wij elkaar daarin helpen en zo nodig aanvullen.


Als coach ben ik een rolmodel voor mijn meisjes en draag ik een grote verantwoordelijkheid. Dat biedt een uitdaging, maar ook een enorme kans om te groeien. Voordat ik begon bij ELANCE Academy, twijfelde ik in welk werkveld en met welke doelgroep ik later aan het werk wil. Nu weet ik dat mijn passie ligt bij het helpen, inspireren en motiveren van kinderen en jongeren. Ik wil mij inzetten voor hen, zodat zij te allen tijde zichzelf kunnen zijn en de ruimte krijgen om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Jonge meiden sterk in hun schoenen laten staan en ze het zelfvertrouwen meegeven dat ze verdienen:

een eervolle taak!


Wil jij net als Mandy stage lopen als coach bij ELANCE Academy? Stuur dan een mail met jouw cv en motivatie naar inge@elanceacademy.nl (Amsterdam of winita@elanceacademy.nl (Den Haag).

171 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven