Verhaal van een coach #8: Marieke

Lieve toekomstige coach,


Wat superleuk dat je stage gaat lopen bij deze mooie organisatie! Aan mij de eer om jullie als toekomstige coaches wat mee te mogen geven vanuit mijn ervaring als coach bij ELANCE Academy.

ELANCE Academy is een jong, dynamisch en gezellige organisatie die voor veel open staat en eigen initiatief aanmoedigt. Zij streven ernaar om jou zo goed mogelijk als coach te ondersteunen, maar willen jou ook ondersteunen om jezelf te ontwikkelen.


Voor mij was het ook een hele leerzame stage. Een coach zijn vond ik uitdagend en ook wel spannend klinken. Wat doe je dan eigenlijk? Het antwoord hierop is: je doet heel veel! Je bent coach van een meisje waarvoor jij een rolmodel en een soort ‘grote zus’ bent. Ook ben je actief in het netwerk van je meisje. Eigenlijk ben je als coach het extra duwtje in de rug wanneer zij dit nodig heeft.

Samen met je meisje stel je haar leerdoelen op. Waar wil zij aan werken de komende 21 weken? Dit kan heel divers zijn! Van vrienden maken tot minder boos worden tot gezonder eten tot een profielkeuze op school. Het ligt eraan waar jouw unieke meisje een duwtje in de rug nodig heeft. Aan jou de taak als coach om de coaching af te stemmen op je meisje! Maar geen paniek! Je wordt gekoppeld aan een meisje waarvan ELANCE denkt dat dit een ‘match’ is.


Iedere week spreek je met je meisje af. In totaal ben je ongeveer 4 uur per week met de

afspraak bezig: 3 uur afspreken, 30 minuten voorbereiding en 30 minuten verslaglegging. Ook heb je een keer per maand een themabijeenkomst waarbij alle meiden van jouw stadsdeel en programma samenkomen. Hier ga je gezamenlijke activiteiten doen en gezamenlijk eten.

Het leukste aan mijn tijd bij ELANCE was dat ik mijn meisje iedere week zag groeien. Iedere week kwamen wij dichterbij het behalen van haar leerdoelen, maar ook buiten de leerdoelen om zag ik haar groeien. Dit is echt een powerboost die jij als coach krijgt als je jouw meisje zo ziet groeien!


Lieve toekomstige coach, één ding is zeker: je gaat bij ELANCE een gezellige en leerzame tijd tegemoet!


Liefs, Marieke


Wil jij net als Marieke stage lopen als coach bij ELANCE Academy? Stuur dan een mail met jouw cv en motivatie naar inge@elanceacademy.nl (Amsterdam of winita@elanceacademy.nl (Den Haag).

112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven