Yasmin

Bijgewerkt op: 16 mei 2019

Mijn naam is Yasmin Alassar en ik ben 18 jaar. Ongeveer 3,5 jaar geleden ben ik met mijn familie vanuit Syrië naar Nederland gevlucht. Omdat ik moeite had met de Nederlandse taal was het in het begin moeilijk voor mij om in contact te komen met andere mensen. Dit belemmerde mijn integratie in de Nederlandse samenleving enorm. Toen ik een keer een bezoek bracht aan de GGD en dit onderwerp aan bod kwam, ben ik voorgesteld aan ELANCE: ik kon gecoacht worden door een ouder meisje dat mij onder andere kon helpen met de Nederlandse taal.


Trots Mijn coach werd voor mij een soort oudere zus. We hebben samen aan mijn leerdoelen gewerkt, zoals de verbetering van mijn taal, en deze uiteindelijk ook bereikt. Dit hielp mij bij de beeldvorming van de Nederlandse cultuur. Uiteindelijk werd ik zo zelfverzekerd en geinspireerd door de coaching die ik heb gehad, dat ik besloot om zelf ook coach te worden. Ik ben toen zelf aan een nieuwkomer gekoppeld die dezelfde taalbarrière en knelpunten ervaarde als die ik zelf ervaarde toen ik pas in Nederland kwam wonen. Ik voelde me supertrots.


Naast de hulp die ik tijdens het ELANCE coachingstraject kreeg om mee te komen in de Nederlandse samenleving, heb ik ook ondersteuning gekregen bij het versterken van mijn persoonlijkheid. Door de handvatten die ik van ELANCE heb gekregen heb ik mezelf enorm goed kunnen ontwikkelen op persoonlijk gebied. Hierdoor kan ik nu de beste versie van Yasmin zijn! Ik kijk ernaar uit om in de toekomst nog een meisje te ondersteunen.


Terug naar ELANCE Vorige maand heb ik een snuffelstage gedaan op de communicatieafdeling van ELANCE. Deze ervaring was superleuk. Toen ik van school de opdracht kreeg om een bedrijf te zoeken voor een stage, heb ik geen moment getwijfeld. Ik heb onder andere een persbericht leren schrijven en onderzoek gedaan naar interessante social media content. Over vijf jaar zie ik mezelf naast een bijdrage leveren aan de maatschappij, iets doen op communicatief of sociaal gebied. Ik ga ervan uit dat ik dan nog meer thuis ben in de Nederlandse samenleving.


Ambitie Mijn ambitie is zeker om andere nieuwkomers, en met name jonge vrouwen, te ondersteunen in het vinden van hun weg in Nederland. Ik heb zelf het hele proces moeten doorlopen, dus ik weet precies wat de dingen zijn waar zij tegenaan zullen lopen.


Mijn advies Wat ik mee zou willen geven aan mensen die zich herkennen in mijn verhaal is dat taal heel belangrijk is. Als je daarmee begint wordt de rest vanzelf makkelijker!

480 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven