#Event: Burgemeester Femke Halsema bezoekt YOUNG eindevent 2019

Bijgewerkt op: 9 jun. 2021

Na een prachtig jaar vol waardevolle coaching, leerzame momenten, creatieve onderonsjes en goede gesprekken was het voor de meisjes en coaches uit het Strong Girls YOUNG programma tijd voor het langverwachte eindevent. Naast het feit dat deze feestelijke gelegenheid elk jaar een speciaal moment is, was het dit jaar toch éxtra bijzonder. Wij mochten tijdens het eindevent namelijk burgemeester Femke Halsema ontvangen. Hoe leuk is dat? Lees verder over hoe dit ‘Neon Tropical’ eindevent verliep.

Terwijl de centrale ruimte in onze locatie aan het Bos en Lommerplein volstroomt met onze meisjes, coaches en vrienden van ELANCE Academy staan er overal heerlijke hapjes en drankjes klaar. Het is een prachtige zomerse dag dus de kleurrijke en frisse limonadebar voor de deur mag zeker niet ontbreken. De meiden lopen al etend en drinkend rond en kletsen wat bij met hun coaches en elkaar. Een heleboel van hen zijn volgens het tropische thema gekleed. Meisje A. en meisje R. praten bij over de examenstress van de afgelopen weken en coach S. luistert aandachtig mee terwijl ze wat nipt aan haar aardbeidrankje.


Behaalde doelen

Als een groot deel van de genodigden binnen is doet coach Ana Claudia een openingswoord en wordt er een filmpje afgespeeld waarop een deel van de gecoachte meisjes te zien is. Ze vertellen over wat ze hebben geleerd tijdens de coaching: een heleboel behaalde doelen komen langs en de coaches en meisjes kijken trots toe. Een daverend applaus volgt en dat is terecht.


Burgemeester Femke Halsema

Ondertussen wordt de burgemeester onder luid geroezemoes verwelkomd door onze directeur Aytun Aydin. Aan de keukentafel vertelt Aytun de burgemeester over hoe ELANCE Academy is ontstaan en waarom zij het zo belangrijk vindt dat elk meisje een rolmodel heeft waarmee zij zich kan identificeren. Dan wisselt Aytun van plek met Yasmin zodat zij haar verhaal kan delen met de burgemeester. Yasmin is drieënhalf jaar geleden

met haar familie vanuit Syrie naar Nederland gevlucht en heeft het in het begin moeilijk gehad door de taalbarrière en de heimwee naar haar

thuisland. Inmiddels is Yasmin gecoacht bij ELANCE Academy en heeft ze zelfs al zelf een meisje gecoacht. Met haar taal gaat het nu ook heel goed en ze doet inmiddels havo aan het voortgezet onderwijs!


Vragenronde

Als Yasmin en de burgemeester zijn uitgepraat kondigt Ana Claudia officieel het feest aan en verwelkomt uiteraard onze speciale gast. De meisjes krijgen de kans om de burgemeester een vraag te stellen en zo komen er allerlei mooie vragen en hele inspirerende antwoorden langs. “Wie was uw heldin toen u jonger was?” vraagt een meisje aan de burgemeester. De burgemeester begint hierop over Madeleine Albright, de voormalig Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. In de harde politieke mannenwereld wist Madeleine als eerste vrouw in die functie haar rug recht te houden. De burgemeester stelt zelf ook vragen aan een aantal meisjes. Ze vinden het merkbaar erg spannend maar doen het supergoed. Nadat de vragen en antwoorden zijn uitgewisseld is het tijd voor een groepsfoto met alle aanwezigen, inclusief de burgemeester: een kleurrijk en vrolijk plaatje is het resultaat.


Bingo en lekker eten

Als de burgemeester is vertrokken is het tijd voor het favoriete onderdeel van heel veel meisjes: bingo! Terwijl de getallen door de ruimte vliegen en de prijzen vallen kan er ondertussen worden genoten van overheerlijke Turkse pizza’s. Buiten staat een gezellige ijscoman met zijn ijscokar te wachten om ijsjes uit te delen. Het is smullen geblazen!


Rode loper en feest

Wat veel meisjes al is opgevallen is dat er een rode loper staat uitgerold in de ruimte. Dat is omdat er na het ijsfestijn een speciaal ‘rode loper moment’ wordt genomen voor elk koppel. Elke coach mag hier met haar meisje overheen lopen onder luid applaus en dansnummers van de dj: dit hebben ze na al het harde werk uiteraard stuk voor stuk verdiend. Als alle meiden hun ‘walk of fame’ momentje hebben gehad is het tijd om de heupen even goed los te gooien. Zo gebeurt het dat binnen een paar minuten de dansvloer volloopt met meiden die hun beste dansmoves laten zien. Sommigen zingen zelfs een nummer en blijken gouden keeltjes te hebben. Zo kom je nog eens achter een verborgen talent!


Als het feestje aan haar einde komt krijgen de meisjes allemaal nog een goodiebag mee en dan kunnen we zeggen dat we het YOUNG-jaar met een geslaagd eindevent hebben afgesloten.


Foto's: ZIta Luiten

265 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven