Onze 

 programma's 

ELANCE Academy biedt verschillende programma’s aan voor meiden en jonge vrouwen in de leeftijd van 10 tot en met 32 jaar. Op maat gemaakt en passend bij de diverse levensfasen.

Strong Girls XS

In het leven van een meisje tussen 10 en 12 jaar gebeurt veel. De overstap naar de middelbare school komt dichterbij en vriendjes en vriendinnetjes worden steeds belangrijker. Coaches stimuleren, motiveren en begeleiden de XS-meiden bij het maken van de juiste schoolkeuze en ondersteunen en begeleiden hen richting een succesvolle toekomst.

 

De coach (18-21 jaar) gaat als ‘grote zus’ op stap met het meisje om samen te werken aan de thema’s en om persoonlijke doelen op te stellen. Een middag in de week ontmoeten zij elkaar voor een periode van 21 weken. Samen geven ze vorm aan de individuele afspraken: ze doen bijvoorbeeld activiteiten en spellen in de bieb, gaan naar een museum of kletsen gewoon bij het meisje thuis. 

 

Daarnaast wordt er iedere maand een themabijeenkomst georganiseerd waar alle meiden en coaches samenkomen, eten en activiteiten doen. Zo verbreden zij hun sociale netwerk en ontwikkelen zij zich samen tot echte Strong Girls!

 

Strong Girls Young

De groei van meisje tot jonge vrouw, in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar, is niet altijd makkelijk: er vindt een stroomversnelling aan ontwikkelingen plaats. Zo gaan bijvoorbeeld thema's als vriendschap, relaties, seksualiteit en de toekomst een belangrijke rol spelen. Coaches motiveren en begeleiden meiden bij het maken van keuzes, het creëren van een krachtig zelfbeeld en het ontwikkelen van een helder toekomstperspectief.

 

De meiden worden gekoppeld aan een ELANCE coach (18-27 jaar) met wie ze 21 weken lang optrekken. Elke week zien ze elkaar ongeveer drie uur. Samen ondernemen ze activiteiten rondom onze thema's en werken ze aan persoonlijke doelen en dromen. De afspraken vinden plaats in een buurthuis, een koffietentje of gewoon thuis, afhankelijk van wat het koppel fijn vindt.

 

​Eens per maand wordt er een themabijeenkomst georganiseerd waarbij alle meiden en hun coaches samenkomen om met elkaar de Strong Girl in zichzelf te ontdekken!

 
 

Strong Girls Young+

De ontwikkeling van meisje tot jonge vrouw kan extra ingewikkeld zijn wanneer je een licht verstandelijke beperking hebt, net in Nederland bent komen wonen of voortijdig je school verlaten hebt. Daarom is er Strong Girls Young+: het programma dat nét even wat meer aandacht en ondersteuning biedt omtrent specifieke onderwerpen.

 

Onze PLUS coaches (18 - 27 jaar) worden intensiever begeleid en bieden passende coaching en motivatie aan de extra kwetsbare meiden om deel te nemen aan de maatschappij. Dit doen ze door elkaar elke week ongeveer drie uur te ontmoeten. Het reguliere Strong Girls Young programma wordt op maat gemaakt per meisje en samen gaan ze aan de slag met persoonlijke doelen en dromen. Daarnaast doen deze meiden mee met de reguliere themabijeenkomsten van Strong Girls Young.

Strong Girls XL 

Het leven van een jonge vrouw zit vol met dromen en ambities. In de ontwikkeling tot een krachtig individu  is het soms lastig om een fijne balans te vinden tussen werk, studie en privé. In het Strong Girls XL programma krijgen deze jonge vrouwen een steuntje in de rug van een coach of Powervrouw. Zo ontvangt de jonge vrouw praktische handvatten, krijgt ze meer inzicht in haar skills en mogelijkheden en wordt haar netwerk vergroot.

 

Strong Girls XL wordt op maat uitgevoerd: tijdens de kennismaking wordt besloten of de jonge vrouw gekoppeld wordt aan een coach (wekelijkse coaching) of een Powervrouw (maandelijkse coaching). In beide gevallen wordt er in 5 maanden tijd gewerkt aan diverse thema’s en de persoonlijke dromen en ambities van de jonge vrouw (18-27 jaar).

 

Maandelijks worden er workshops en masterclasses georganiseerd die de jonge vrouwen nieuwe inzichten geven, oplossingsgericht leren werken en sterker in hun schoenen leren staan.

 

Strong Girls Work

Strong Girls Work ondersteunt jonge vrouwen (16 – 23 jaar) bij het vinden en behouden van een passende (bij)baan, het ontwikkelen van werknemersvaardigheden en het vergroten van hun netwerk. 

Binnen het programma zijn er verschillende mogelijkheden voor zowel de jonge vrouw als de werkgever. Het is mogelijk om verschillende trainingen en workshops te volgen en zowel de jonge vrouw als de werkgever zich aansluiten bij het Strong Girls Network.

Wanneer de jonge vrouw start bij haar nieuwe baan begeleidt ELANCE zowel de vrouw als het bedrijf nog zes maanden. Door onze vrouwspecifieke coaching gericht op ontplooiing van talent, persoonlijke benadering en uitgebreide nazorg voor zowel de kandidaat als het bedrijf, zorgen wij voor duurzame matches waarbij talent optimaal benut wordt. 

 

Amsterdam
 

Hoofdkantoor

Bos en Lommerplein 281

1055 RW Amsterdam

Studio (postadres)

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 30

1054 SP Amsterdam

Den Haag
 

ELANCE Academy

Koninginnegracht 15

2514 AB Den Haag

  • Instagram
  • Facebook
  • Black LinkedIn Icon

IBAN: NL50RABO 0128523476 

Stichting Elance

EA Logos_01.png
  • Instagram
  • Facebook
  • Black LinkedIn Icon