54.jpg

Stemverleiders debat

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

De gemeenteraadsverkiezingen zitten er weer op. Wij kijken terug naar een mooie maand waar wij onze jonge vrouwen hebben kunnen laten zien en voelen hoe dichtbij de politiek eigenlijk is én hoe belangrijk hun stem en mening is.

 

Het stemverleiders debat 2022 was een enorm succes.  Gemeenteraadsleden van de verschillende partijen kregen de mogelijkheid om uit te leggen waarom onze (en andere) vrouwen hun stem op hun partij zouden moeten uitbrengen. Het was prachtig om te zien hoeveel dames stonden te popelen om het gesprek aan te gaan met de gemeenteraadsleden. 

Stad

Amsterdam

Den Haag

Datum

27 januari 2022

17 februari 2022

Locatie

Online

The Zone

Heb je dit gemist?

Bekijk hier de aftermovie van het stemverleidersdebat in Den Haag!

58.jpg

Wat is het Stemverleiders debat? 

 

Geïnspireerd door het succes van ons eerste Stemverleiders debat in januari 2021 naar aanleiding van de Tweede Kamerverkiezingen,  hebben wij wederom weer een vergelijkbaar Stemverleiders debat georganiseerd. 

 

Deelnemers zijn Elance meiden (16+) en onze coaches: MBO, HBO en WO studenten aan een sociaal maatschappelijke studie. 


Verkiesbare politici van verschillende partijen kregen de mogelijkheid om uit te leggen waarom onze (en andere) vrouwen hun stem op uw partij zouden moeten uitbrengen. Begin dit jaar sloten onder andere deze politici aan; Fonda Sahla (D66), Wytske Postma (CDA), Mikal Tseggai (PVDA), Natasha Mohamed-Hoesein (DENK), Milka Yemane (Groenlinks) en Judith Tielen (VVD).

Wat is het doel? 

 

Tijdens het Stemverleiders debat wilden wij onze meiden en jonge vrouwen aan de hand van stellingen, die in overleg met onze meiden en jonge vrouwen zijn geformuleerd, in discussie gaan met aanwezige gemeenteraadsleden van verschillende politieke partijen.

 

Met de gemeenteraadsverkiezingen als aanleiding, willen we de meiden laten zien en voelen hoe dichtbij de politiek eigenlijk kan zijn maar ook hoe belangrijk hun stem en mening is voor de politici.

Daarnaast willen we de uitgenodigde Amsterdamse gemeenteraadsleden in contact brengen met onze doelgroep. Na ons Stemverleiders debat van begin 2021 was dit een belangrijke feedback van de deelnemers: "Wat een eye opener om elkaar hier te mogen spreken over elkaars standpunten".

40.jpg
6.jpg

Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk (jonge) vrouwen hun stem uitbrengen. Met het Stemverleiders debat willen wij onze meiden verbinden met gemeenteraadsleden. Zodat zij zich niet alleen gehoord voelen —  maar ook betrokken voelen bij hun gemeentes.

- Aytun Aydin
Oprichter ELANCE

Stellingen

15.jpg
  1. Ik weet hoe we de lange wachtlijsten kunnen inkorten, zodat jongeren sneller ergens terecht kunnen voor hun mentale problemen.

  2. Het is jongeren hun eigen verantwoordelijkheid om de sociale angst te verminderen.

  3. De huidige toegang tot middelbaar onderwijs vergroot kansenongelijkheid.

19.jpg

Wat vond het publiek?

De stelling: ‘Ik weet hoe we de wachtlijsten kunnen inkorten zodat jongeren sneller ergens terecht kunnen voor hun mentale problemen.’ Over een oplossing hoeft Verduin niet lang na te denken: “Heel simpel,” zegt ze. “Wat is de beste manier om die wachtlijsten in te korten? Elance Academy natuurlijk!”
 
- Caroline Verduin
 D66

Welke partijen waren aanwezig?

Den Haag

mandyvillasmilcda.jpg

Mandy Villasmil

CDA

Mikal-Tseggai.jpg

Mikal

Tseggai

PvdA

vc.jpg

Caroline Verduin

D66

cid21375_Nino Davituliani.jpg

Nino Davituliani

Hart voor Den Haag / Groep de Mos

herabutt.jpg

Hera

Butt

GroenLinks

jr.png

Janet Ramesar

SP

special guest

Kavita Parbhudayal

wethouder Zorg, Jeugd

en Volksgezondheid

& 1e locoburgemeester

Kavita_Parbhudayal.jpg

Welke partijen waren aanwezig?

Amsterdam

Ckam.jfif

Carla Kabamba

BIJ1

in.jpg

Imane Nadif

GroenLinks

IR.jpeg

Ilana Rooderkerk

D66

an.jfif

Amel Namane

PvdA

ic.jfif

Isaura Carrilho

DENK

yh.jfif

Yolanda Hoogtanders

VVD

Special guest

Simone Kukenheim

wethouder Zorg, Jeugd(zorg), Beroepsonderwijs en Sport