top of page
IMG_5071 kopiëren.jpg
Coaching geel.png
Coaching.png
Coaching - roze.png

STRONG GIRLS™ Coaching is een programma van 21 weken dat bestaat uit een combinatie van individuele afspraken en groepscoaching in de vorm van meidenbijeenkomsten en events. De meiden hebben elke week 3 á 4 uur
contact met hun coach, die een soort ‘grote zus’ voor ze is. 

 

STRONG GIRLS ™ Coaching is op maat gemaakt en geschikt voor meiden in verschillende levensfasen. Samen met de coach werken de meiden aan hun persoonlijke dromen en doelen. Ook voor (extra kwetsbare) meiden die speciale ondersteuning nodig hebben is er een programma dat bij hun behoeften past. 

We organiseren elke maand bijeenkomsten voor de meiden en coaches: hier ontmoeten ze elkaar. Ze eten gezellig samen en kunnen allerlei activiteiten doen. Zo verbreden ze hun sociale netwerk en ontwikkelen ze zich samen tot echte Strong Girls! We bieden ook op maat gemaakte groepsprogramma’s en inloopspreekuren op scholen aan. Daarnaast vind je ons in verschillende buurthuizen en bibliotheken. 

 

COACHING
DSC_5730_edited_edited.jpg
stronggirls-xsgroen.png

In het leven van een meisje tussen 10 en 12 jaar gebeurt veel. De overstap naar de middelbare school komt dichterbij en vriendjes en vriendinnetjes worden steeds belangrijker. De coach (18-23 jaar) stimuleert, motiveert en begeleidt het meisje bij het maken van haar eigen keuzes. Hoe leg je sociale contacten? Hoe maak je vriendschappen? Welke school kies je straks?

Daarnaast wordt gewerkt aan zelfstandigheid en aan weerbaarheid, ook online. Hoe kom je erachter wat jouw grenzen zijn en hoe geef je die aan? 
Samen geven de coach en het meisje vorm aan de individuele afspraken. Ze gaan ook op stap: ze doen bijvoorbeeld activiteiten en spellen in de bieb, gaan naar een museum of kletsen gewoon bij het meisje thuis. 

THEMA'S: 

CULTUUR & IK | VRIENDSCHAP & RELATIE | 

BLIK OP DE TOEKOMST | GEZONDE LEEFSTIJL  TALENTONTWIKKELING

Strong Girls XS
preview-3 (1).jpg
Strong girls young.png

De groei van meisje tot jonge vrouw, in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar, is niet altijd makkelijk: de ontwikkelingen gaan in stroomversnelling! Zo gaan bijvoorbeeld thema's als vriendschap, relaties, seksualiteit en de toekomst een belangrijke rol spelen. De coach (18-27 jaar) motiveert en begeleidt het meisje bij het maken van keuzes, het creëren van een krachtig zelfbeeld en het ontwikkelen van een helder toekomstperspectief.
Samen ondernemen ze activiteiten rondom de thema's en werken ze aan persoonlijke doelen en dromen. Ze spreken af in een buurthuis, een koffietentje of gewoon thuis. 

THEMA'S: 

CULTUUR & IDENTITEIT | WEERBAARHEID & ZELFBEWUSTZIJNOPLEIDING WERK & TOEKOMST | GEZONDE LEEFSTIJL  TALENTONTWIKKELING

Strong Girls Young
preview 18okt-25_edited.jpg
Strong girls young +.png

De ontwikkeling van meisje tot jonge vrouw kan extra ingewikkeld zijn wanneer je een licht verstandelijke beperking hebt, net in Nederland bent komen wonen of voortijdig je school verlaten hebt. Dit programma biedt voor die meiden nét even wat meer aandacht en ondersteuning.  
 
Onze coaches (18 - 27 jaar) bieden passende coaching en motivatie aan de extra kwetsbare meiden om deel te nemen aan de maatschappij. De coaching is custom made: hij wordt voor elk meisje op maat gemaakt. De meiden zijn daarnaast welkom op de reguliere meidenbijeenkomsten van Strong Girls Young.  

THEMA'S: 

CULTUUR & IDENTITEIT | WEERBAARHEID & ZELFBEWUSTZIJN | OPLEIDING WERK & TOEKOMST | GEZONDE LEEFSTIJL | TALENTONTWIKKELING

Elance 4 okt-80.jpg
strong girls XL.png

Als je je ontwikkelt tot jonge vrouw is het soms lastig om een fijne balans te vinden tussen werk, studie en privé. In dit coachingsprogramma krijgen jonge vrouwen een steuntje in de rug van een coach of Strong Woman, een volwassen vrouw die een voorbeeldfunctie vervult. Dat levert praktische handvatten, het geeft meer inzicht in skills en mogelijkheden en het vergroot haar netwerk.
 
De coaching is custom made: tijdens de kennismaking wordt besloten of de jonge vrouw gekoppeld wordt aan een coach (wekelijkse coaching) of een Strong Woman (maandelijkse coaching). Maandelijks worden er workshops en masterclasses georganiseerd die de jonge vrouwen nieuwe inzichten geven, oplossingsgericht leren werken en sterker in hun schoenen leren staan.

THEMA'S: 

LIEFDE & RELATIES | ZELFWAARDERING & ZELFVERTROUWEN FINANCIEEL FIT | OPLEIDING WERK & TOEKOMST GEZONDE LEEFSTIJL  

Strong Girls Young +
Strong Girls XL
ElanceDH-18okt-108.jpg
stronggirlstogether-paars.png

Naast individuele coaching biedt ELANCE Academy ook groepsprogramma’s aan. 
Een groepsprogramma maken we op verzoek van onze opdrachtgevers voor specifieke doelgroepen. Het is altijd maatwerk. Zo kan bijvoorbeeld worden gewerkt aan weerbaarheid, sociale vaardigheden, (mentale) gezondheid, online leefwereld, identiteit of een positief zelfbeeld. De inhoud wordt dus afgestemd op de behoefte van de doelgroep. 

In overleg bepalen we de duur van het programma. We werken vaak samen met scholen en andere partners om er een aansprekend en succesvol programma van te maken. 

THEMA'S: 

CULTUUR & IDENTITEIT | WEERBAARHEID & ZELFBEWUSTZIJNOPLEIDING WERK & TOEKOMST GEZONDE LEEFSTIJL | TALENTONTWIKKELING

Strong Girls Together
bottom of page