Events 

 Uitgelicht 

Het kledingevent

29/03/2019

Op 29 maart organiseert ELANCE Academy alweer de 7e editie van het 'ELANCE Kledingevent'! Op deze dag zetten we onze meiden in het zonnetje en hopen wij een bijdrage te leveren, daar waar zij die kunnen gebruiken.

Training XL

4/04/2019

Tijdens deze maandelijkse bijeenkomst krijgen de coaches van het Strong Girls XL programma alle handvatten die zij nodig hebben als zij het werkveld betreden. 

Excursieronde Windesheim

4/04/2019

Studenten van de Hogeschool Windesheim komen op bezoek bij ELANCE Academy. Hierbij  maken de studenten kennis met onze missie, visie en mensen achter de organisatie. 

Powervrouw middag bij ELANCE

7 Maart 2019

 

 

Op 7 maart hebben wij een speciaal event! In het teken van internationale Vrouwendag organiseert ons Strong Girls XL programma een Powervrouw middag. Powervrouwen, coaches en nieuwe powervrouwen komen bij elkaar om elkaar te ontmoeten en Strong Girls XL beter te leren kennen.

Welkom stadsdeel Centrum!

28 November 2018

 

 

 

Vanaf dit seizoen zit ELANCE Academy ook in Stadsdeel Centrum! Woensdag 28 november organiseren we hier ons eerste event. Een interactief Moeder-Dochter event, waarbij moeder-dochter koppels de strijd aangaan voor de titel: Beste Moeder-Dochter Koppel van de Oostelijke Eilanden. Het wordt een bijzondere liefdevolle avond. Wat ons betreft volgen er nog veel meer van dit soort events zodat we ook in het centrum veel jonge meiden en vrouwen kunnen versterken!

Write for Rights

13 December 2018

Met deze actie komt Amnesty op voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering of zich niet laten wegsturen uit hun land. Vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen namelijk vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting, aldus Amnesty. Iedereen kan helpen door brieven te schrijven en deze via Amnesty op te sturen naar de landen waar deze vrouwen actief zijn. Bij ELANCE zetten wij ons de hele week in om zoveel mogelijk brieven te schrijven voor deze vrouwen en zo hopen wij bij te dragen aan dit mooie doel!

Week zonder Geweld

26 November 2018

 

 

Gedurende deze week worden er in Amsterdam door verschillende organisaties activiteiten georganiseerd die bijdragen aan het tegengaan van kindermishandeling en andere vormen van geweld. Zo organiseert ELANCE onder andere woensdag 28 november interactief theater en daarbij de workshop 'Huiselijk Geluk'.

 

Ook hebben wij een filmpje gemaakt waarin duidelijk wordt wat de Week zonder Geweld voor ELANCE betekent.

Fashionista’s opgelet!

25 Oktober 2018

Goed nieuws voor alle fashionista’s onder ons: we mogen weer! Op vrijdag 23 november organiseert ELANCE alweer de zesde editie van het ELANCE Kledingevent: de WINTEREDITIE 2018!  

Ook deze winter kunnen de meiden van ELANCE Academy weer gratis shoppen.

Voor onze wintereditie 2018 zijn wij natuurlijk weer op zoek naar leuke donaties die geschikt zijn voor meiden tussen de 10 en 27 jaar, in alle stijlen en maten (van 122 tot L/XL).

 

Kick-off Den Haag

18 Oktober 2018

 

Nog even en dan is ELANCE Academy Den Haag een feit. Met 17 stagiaires van de Hogeschool Rotterdam, - Leiden en de Haagse Hogeschool én Schoolformaat als samenwerkingspartner kunnen wij, naast Amsterdamse, straks ook Haagse meiden versterken en opleiden tot Strong Girls. Ook JIP Den Haag en de Jutters zijn inmiddels verbonden aan ELANCE.

 

ELANCE Den Haag wordt donderdag 18 oktober officieel en in aanwezigheid van Prinses Laurentien, geopend.

Start van het nieuwe seizoen

3 September 2018

 

 

 

ELANCE Academy gaat vanaf september beginnen met het trainen van 106(!) nieuwe stagiaires om ze op te leiden tot coach. We doen dit in totaal in 32 trainingsdagen en daarna zijn de dames helemaal ready om meiden te gaan coachen in ons Strong Girls XS, Strong Girls YOUNG (+) en Strong Girls XL programma! Op dit moment staan er zelfs al 84 meisjes in Amsterdam klaar om gecoacht te worden!

Eindevent voor alle ELANCE meiden & coaches

27 Juni 2018

 

 

 

Natuurlijk sluiten we ook dit Strong Girls jaar weer feestelijk af met al onze coaches en hun meiden. Talent staat op deze dag centraal. Tijdens deze feestelijke middag zullen we daarom genieten van een tentoonstelling van alle ELANCE talenten, zelfgemaakte hapjes en een ELANCE concert!

Soldaat van Oranje

6 Juni 2018

 

 

 

 

Met dank aan het Oranjefonds gaan 34 meiden en coaches van ELANCE Academy een geweldig leerzame dag hebben bij de musical Soldaat van Oranje! We kijken uit naar een bijzondere ervaring die we bij TheaterHangaar tegemoet gaan.

ELANCE X KARAAT

1 Mei 2018

 

 

 

Dispuutgezelschap K.A.R.A.A.T. en ELANCE slaan de handen ineen om leefwerelden te vergroten en te verbinden. Op 1 mei organiseert K.A.R.A.A.T. een volledig verzorgde middag voor de ELANCE Strong Girls en hun coaches. Een vossenjacht, gezamenlijk diner en een afsluitende boottocht door de grachten. Wij kijken uit naar de verbinding die we gaan maken deze dag!

Adviesraad bijeenkomst

24 April 2018

 

 

Sinds 2018 heeft ELANCE Academy een adviesraad. Deze raad bestaat uit coaches, alumni en meiden die bij ELANCE gecoacht zijn of op dit moment gecoacht worden. Op 24 april zullen zij voor het eerst samenkomen om het ELANCE-team advies te geven. Bij ELANCE vinden we het belangrijk om altijd verder te ontwikkelen en vernieuwen. En wie kunnen ons daar beter advies in geven dan onze eigen ELANCE Strong Girls?

Kledingevent

6 April 2018

 

 

 

ELANCE meiden komen samen voor een girls day out! Het hoofdkantoor van ELANCE Academy wordt op deze dag omgetoverd tot een "free shopping walhalla". Dat is inclusief fashion, make-up, accessoires en hairstyling. Meiden van ELANCE Academy mogen gratis kleding uitzoeken en zich laten opmaken en stylen. Maar bij shoppen hoort snacken! Dus er zullen lekkere en gezonde hapjes en drankjes zijn. Een gezellige middag voor onze coaches en coachees.

Strong Girls Network Event

5 April 2018

 

 

 

Aankomende donderdag 5 april vindt het tweede Strong Girls Network event van dit jaar plaats. Dit keer op het MBO college West! Het Strong Girls Network Event zal in het teken staan van economische zelfstandigheid en emancipatie op de arbeidsmarkt. Door middel van prikkelende workshops, inspirerende speeches, voorbeelden en verhalen van sterke ambitieuze vrouwen leren we hoe je in verschillende opzichten je doelen kan bereiken.