top of page
hartjes.png
ompact-wit.png

Ervaringen van meiden:

“Ik heb een positiever zelfbeeld.”

DE STRONG GIRLS    METHODE WERKT

TM

Dankzij de methode hebben meiden meer zelfvertrouwen
en kunnen ze beter hun grenzen aangeven.

groen blauw.png

97% 

is na de coaching
tevreden met zichzelf

groen blauw.png

95% 

kan beter grenzen
aangeven

groen blauw.png

95% 

kan beter eigen
keuzes maken

groen blauw.png

80% 

weet beter wat ze in
de toekomst wil

groen blauw.png

96% 

ontdekt haar talenten
en gebruikt deze nu

Ervaringen van ouders 

“Mijn oudste dochter ging van een stil meisje naar een zelfverzekerde dame.”

Ook ouders en de professionals die de meiden aanmelden zijn positief over ELANCE. Ze zien vooral groei in zelfvertrouwen en weerbaarheid. Ze noemen de STRONG GIRLSMethode laagdrempelig en effectief. 

roze geel.png

97% 

van de ouders ziet hun dochter groeien tijdens coaching

roze geel.png

96% 

van de professionals is
tevreden met het resultaat

Ook de coaches zijn blij met hun stageplaats. 
In 2022 hebben
142 studenten een coachingsstage gelopen bij ELANCE.

De ruimte die ze bij
ELANCE krijgen om aan hun persoonlijke leerdoelen te werken geven ze een 

roze geel.png

8,5

De coaches geven de ontwikkeling die ze bij ELANCE hebben doorgemaakt een

blauw groen.png

8,3

De coaches vinden ELANCE een prettig stagebedrijf, waar ze veel leren. De sfeer bij ELANCE krijgt een

geel roze.png

8,6

_MG_3779.jpg
succesverhalen.png

Toen Farah* bij ELANCE binnenkwam, was ze heel stil. Ze durfde niet te praten. Dus ze hield gewoon haar mond. Ze was erg verlegen en teruggetrokken. Bij ELANCE is ze zelfverzekerder geworden: ze heeft geleerd om haar gevoel uit te spreken. Dat leerde ze doordat ze samen met haar coach boekjes maakte, waarin ze haar gevoelens op kon schrijven. 


Farah kon niet fietsen. Ook dat heeft ze van haar coach geleerd. Samen hebben ze vervolgens haar wijk ontdekt. Farah genoot met volle teugen van de activiteiten en meidenbijeenkomsten in de wijk. Farah werd steeds minder verlegen. Ze durfde steeds meer te zeggen en er werd zelfs veel gelachen. Haar zelfvertrouwen was zo gegroeid dat ze zich opgaf voor het ELANCE Zomerprogramma, waar ze op het podium stond tijdens een theaterworkshop. 

* de namen die gebruikt worden zijn fictief

Simone* werd aangemeld bij ELANCE omdat ze erg onzeker was. Ze vond het moeilijk om vrienden te maken. Ze kreeg snel ruzie. De coach werkte met Simone aan haar emotionele stabiliteit. Door verschillende situaties na te spelen in rollenspellen kon Simone oefenen: ze leerde wat ze beter wel en niet kon zeggen en doen. Dat werkte. Dankzij deze voorbereiding kon Simone naar meidenbijeenkomsten gaan en voelde ze zich zelfverzekerder in het contact met anderen.

 

Aan het eind van de coachingsperiode had Simone flink wat nieuwe meiden leren kennen. Dankzij ELANCE zijn vriendschappen ontstaan: ook de moeders van deze meiden hebben intussen contact en spreken regelmatig met elkaar af.

Bibi* (18) zit klem tussen twee culturen: De Syrische en de Nederlandse. De traditioneel islamitische verwachtingen van haar ouders zorgden voor veel spanning. Bibi werd gekoppeld aan een coach die ook ervaring heeft met het opgroeien in twee verschillende culturen. 


In het begin wilde Bibi niet over dit onderwerp praten. Ze werd boos als het gebeurde. Door te werken aan een vertrouwensband, heeft de coach deze barrière weten te breken. Toen het onderwerp bespreekbaar werd, leerde Bibi haar eigen visie op bepaalde thema’s beter begrijpen. Thuis kon ze veel meer de rust bewaren. Het lukte steeds beter om de meningen van haar ouders te begrijpen en accepteren. De sfeer thuis werd een stuk gezelliger.  


Daarnaast lukte het Bibi om haar oude hobby weer op te pakken. Ze speelde piano en gitaar, maar was daar in een sombere periode mee gestopt. Bibi realiseerde dat zij de regie over haar leven heeft. Zij leerde dat zij zelf bepaalt wat haar gelukkig maakt. Ze wilde weer muziek maken en ELANCE heeft haar – dankzij een gift - een gitaar cadeau kunnen doen. Het gaat nu thuis veel beter en Bibi zit veel lekkerder in haar vel. Wanneer ze zich even minder goed voelt gebruikt ze muziek als uitlaatklep. 

* de namen die gebruikt worden zijn fictief

bottom of page